Dag 9- döden, hopp och kärlek

Pling plong alla trogna korsdragsläsare!

Idag blev vi väckta klockan 8 av våra fantastiska ungdomsledare, de stormade in i våra rum med vacker musik. Efter väckningen var det dags att äta frukost, när den var på sin plats i magen begav vi oss mot idrotthallen för att ha en mysig andakt. När andakten var slut blev vi introducerade tills dagens tema, natten och döden.

Dagens första pass var jobbigt men intressant. Vi fick höra en ledares erfarenhet av döden och sedan var det dags för oss att slå lite i våra biblar. Vi fick berätta våra bilder av döden och hur vi vill att omgivningen ska komma ihåg oss, ett klart tema var att vi ville bli ihågkomna som bra kompisar. Under samma pass pratade vi även om symboler kring döden och framförallt symboler vi oftast ser i dödsannonser, vad betyder de egentligen?

Därefter fick vi vara med om ett begravningssamtal, vår maskots pappa renen Reine hade gått bort. Vi fick följa de från sorg till en planerad begravning. Det var fint att vara med och höra uppskattningen pandan Love hade till sin pappa. Begravningen kom kort därefter och den blev precis som Reine velat ha den.

För att bryta lite av sorgen blev en god lunch det perfekta sättet. Det serverades fisk och potatis, mums. Efter lunchen var det dags för VM, alltså inte fotboll utan VÅLÅDALS MÄSTERSKAPEN. Denna gång hade ungdomsledarna bestämt att vi skulle städa rummen. Kanske mer behövligt för vissa än andra då ungdomsledarna ibland snubblar när de ska in och natta. VM-passet var förvånansvärt roligt, men ungdomsledarna var oerhört hårda med bedömningen av rummen.

Efter ett mumsigt fika ritade vi bilder av himlen och sedan gick vi en upplevelsevandring. Sedan fick vi en lektion i hur man hanterar sorg och lärde oss sätt att finnas där för varandra och stöttar varandra när någon i sin närhet sörjer.

Nästa etapp av dagen var middag och efter fick vi våra efterlängtade mobiler. Vid 19 tiden var det dags för ett pass om normer och homofobi med fritidsledaren Molly.

Sedan avnjöt vi en grillad korv tillsammans för att sedan komma i ro i en fin andakt. Nu ligger vi i våra sängar och väntar på att ungdomsledarna ska komma och natta oss TAGGA!

God natt!

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2018. Bokmärk permalänken.