Dag 7 – Kärlekens Midsommar

Tjolahoppsan ni där hemma!

Idag är det midsommarafton och som vanligt blev  vi väckta av våra ledare. Med en god frukost i magen och en stillande andakt om kärlek var det dags för dop. Det var två konfirmanders tur att döpas. Det blev både ett fint och lärorikt dop och våran präst gick under tidens gång igenom vad och varför man gör vissa moment i dopet. Efter det fick vi göra en dopförnyelse, det var väldigt upplyftande. 

Efter dopet fick vi ta den av ännu en kyrklig ceremoni, det var dags för bröllop!! Våra fina maskotar skulle gifta sig och vi fick veta hur ett kyrkligt bröllop går till från planering till ring. Grattis Charlie och Love!

Efter en god lunch var det dags för ett VM – pass. Vi gjorde våra egna midsommarstänger av naturens resurser, rep och lite tejp. Dem blev jättefina, kreativa och helt enkelt awesome. Alla samarbetade jättebra från start ända tills städningens slut.

Vi åt sedan ett härligt dopfika som bestod av en saftig jordgubbstårta. Och efter det använde vi våra midsommarstänger för att fira en klassisk midsommar med dans, allt från smågrodorna till raketen. Passet avslutades  med att våra roliga vuxenledare ledde några roliga lekar. En av lekarna var en variant av brännboll med massor av knasiga regler. 

På kvällen hade ungdomsledarna planerat en överraskning… Det vankades disco!!

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2018. Bokmärk permalänken.