Dag 5- En normbrytande dag

Hej alla härliga människor!

Idag var vi hela dagen på gården och myste. Imorse fick vi en halvtimmes sovmorgon och väcktes av vår fina fritidsledare.

Efter en god frukost och härlig andakt var vi redo för dagens första pass. Vi blev indelade i grupper och fick varsin bibeltext, vi fick fria händer att tolka texten hur vi ville men på något sätt skulle den berättas för de andra grupperna. Våra skådespelartalanger kom fram och grupperna gjorde dramatiseringar, kul!

Efter en god lunch var det dags för ett VM-pass. Vi fick lära oss mer om våra ledar i leken ”gissa ledaren”, vi gick en tipspromenad och avslutade med ett vattenkrig som startades av ledarna.

Efter en fika vankades det normpass. Det pratades stereotyper, machokultur och psykiskt ohälsa. Det var en lärorik lektion som ledde till många intressanta diskussioner.

När normpasset var slut fick var och en ta en promenad med en ledare för att utvärdera lägret än så länge. Resterande målade sina masker som vi gjorde tidigare i veckan. Vi målade maskens framsida i färger och mönster som vi tycker utstrålar hur vi uppfattas av vår omgivning och maskens baksida så som vi själva ser oss.

Under kvällsandakten gjorde några ledare en dramatisering av ”pinnen” som handlade om apornas utveckling till människor, den var både rolig och spännande.

Nu är det dags att sova så att vi är pigga till morgondagens vandring.

God natt!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2018. Bokmärk permalänken.