Dag 2- Den första vandringen

Hej alla bakom skärmen!

Dagen började med att vi blev väckta av, en av våra fantastiska vuxenledare försiktigt men nå att vi kom upp. Efter det gick vi till en härlig frukostbuffé den första av många där vi också packade ner matsäck till den första vandringen som det äntligen var dags för. Som vi hade längtat efter.

Men först var det tid att fira en fridfull morgonandakt samt packa ryggsäcken för vandringen. Innan vi kom iväg så gick de fina fritidsledarna som skulle leda vandringen igenom packningen med oss så att vi hade med oss allt som vi behövde och inget onödigt.

Äntligen bar det iväg på vädringen mot Nulltjärn. En perfekt start vandring för oss att testa kläder utrustning och vår packning. Vi höll ett bra tempo hela vägen, den sista biten blev vi introducerade till paxtid. Paxtid kommer att var en tid innan lunch varje dag som vi kommer att vara tysta själva och kunna tänka på vad vi vill. Vi kom fram till lunchtid, vi åt våran matsäck vid sjön Nulltjärn där vi också lekte, pratade och några modiga fick den briljanta idén att bada i sjön.

Nöjda och torra började vi att vandra hem med en fritidsledare i spetsen. Vi tog nu en annan väg hem igenom tomma backiga skidspår. Med många pauser så tog vi oss hem utan skador. När vi kom hem så tog alla en skön och varm dusch och byte om till nya fräscha kläder. Men det var bråttom för att träffa våra glada ungdomsledare som hade en överraskning, Vålådals mästerskapet!!

Mästerskapet invigdes med en smäll, de underbara ungdomsledarna höll i en häftig invigningsceremoni med maskotar, ljus och en legendarisk berättelse hur Vålådals mästerskapen (VM) uppstod. Vår första gren var att skapa ett land med en flagga, nationalsång med dans och massor av fakta om dessa länder. Alla lagen lyckades med uppgiften fantastiskt och vi in väntar nästa gren i VM med spänning.

Till middag fick vi ugnsbakad med ris och örtsås. Men det bästa med middagen var att vi fick träffa den sista medlemmen av vuxenledarna.

Efter maten fick vi ÄNTLIGEN tillbaka mobilerna. Men det varade bara en kort stund för ledarna hade lektion/diskussion om jag och mitt liv som vi jobbade med fram tills kvällsfikat.

Under andakten spelade ledarna upp en pjäs om edens lustgård med Eva, Adam och Ormen.

Nu är det sängen för oss, ses imorgon.

God natt!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2018. Bokmärk permalänken.