Dag 5-en zoolig dag

Idag är sista dagen i Berlin… Tiden har gått väldigt fort, imorgon åker vi hem. Men idag har vi haft full fart! Efter frukost åkte vi iväg med vår vackra blåa buss till ett minnesmonument som hedrade de romska offren under andra världskriget. Väldigt vacker plats, med en anlagd damm som speglade sig i himlen och representerade alla tårar som fälldes under kriget och i dödslägren.

Sen fortsatte vi till Berlin Zoo där vi dels fick gå runt och titta på djuren, dels så fick de olika lagen i Berlinspelen (en tävlig vi har under konfirmationstiden) tävla i mission impossible. Det är en poängtävling där lagen bla skulle ta en selfie med en zebra, mata djur tillsammans med en djurskötare, illustrera 10 Guds bud och föreviga dem med ett foto, få en tysk att säja ”Jag älskar Huddinge församling” på svenska, bygga en mänsklig pyramid av gruppdeltagarna och många fler uppgifter. Vad vi kämpade!!!

På eftermiddagen så besökte vi Svenska kyrkan i Berlin, Victoriaförsamlingen, och fick nybakta kanelbullar samt höra om kyrkans spännande historia, fram för allt fick vi höra om alla goda och modiga insatser de gjorde under andra världskriget och tiden Berlin var delat i öst och väst med muren.

På kvällen var det dags att städa och packa och självklart leka. Vi lekte 4 man i soffan innan vi hade prisutdelning på Berlinspelen. Alla lagen hade kämpat väl och gjort sitt yttersta, men det var ett lag som samlat liiiiite mer poäng än de andra. Grattis laget ”Lin” för vinsten! Sen spelade ledarna en teater för oss som de inte hade en aning om att de skulle göra förrän de spelade. Det var visst vuxenledarna som överraskade ungdomsledarna. Teatern handlade om en hjälte, en hjältinna, en bov, ett förgiftat vattenhål och en öken full med sand. Det kunde inte bli något annat än succé!

Innan vi gick och la oss firade vi en fin skärtorsdagsmässa tillsammans, sen skickade ledarna oss i säng och kom för att sjunga god nattsång. Imorgon ska vi upp mitt i natten (05.45!!!!) för att hinna komma iväg i tid till vår långa resa hem.

God natt och sov gott.

Det här inlägget postades i Berlin 2017. Bokmärk permalänken.