Dag 2-Love in Berlin

Idag blev vi väckta väldigt väldigt tidigt (tyckte vi i alla fall), ledarna tyckte att halv åtta var en bra tid att gå upp… Efter frukost och tandborstning samlades vi i bussen till morgonbön innan vi begav oss på en guidad tur runt om Berlin. Vi fick titta på massor av saker, bl.a. Checkpoint Charile, Berlinmuren, Förintelsemonumentet, Brandenburger tor och regeringsbyggnaderna. Visste ni att Berlin har 440.000 träd som alla är numrerade?

Lunchen åt vi ute på stan, kycklinggryta och ris. Sen fick vi lite tid att titta i affärer innan vi återvände till där vi bor. Eftermiddagen var vi i vårt samlingsrum och pratade kring den röda pärlan, kärlekspärlan. Pärlan ingår i ett armband ”frälsarkransen” vi fick göra på bussen på väg till Berlin. Den innehåller ett antal pärlor som betyder olika saker som är en del av livet, tex kärlek, sorg, tystnad och återhämtning, gud, jag och naturen. Det är ett radband och kan användas för bön och när man allmänt tänker på livet bara. Men, åter till kärleken! Vi pratade och jobbade kring kärlek och relationer på eftermiddagen. Vi fick lista en massa egenskaper hos en partner vi uppskattar, vi gifte ihop två ungdomsledare (på skoj), vi pratade kring vad ärlig och lojal egentligen innebär och hur sjutton man ska göra när dessa två står emot varandra.

Efter middagen så gjorde vi en övning som heter ”Tyck till”. Det blev mycket skratt och en del eftertänksamhet. Vi tänker inte avslöja vad den går ut på, utan det får ni fråga oss när vi kommer hem. Efter en lång och innehållsrik dag behöver vi få leka lite, så det var det vi gjorde med ungdomsledarna! Snart är det dags för vår kvällsandakt och sen är det bara att borsta tänderna och hoppa i pyjamasen för att vänta på dagens höjdpunkt; ledarnas god natt sång!

 

Det här inlägget postades i Berlin 2017. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dag 2-Love in Berlin

  1. Carina skriver:

    Ser mycket spännande ut och ni verkar ha tur med vädret också. Här i Sverige lyser solen idag. Igår var det värre…blåsigt o regn. Ha det bra allihop!!

  2. Åsa Andreasson skriver:

    Hej!

    Vad roligt att få läsa om och se bilder från vad ni gör!

Kommentarer inaktiverade.