Dag 15 – Kul i stan!

Då var det dags för en dag inne i Stockholm! Vi möttes på pendelstationen och reste gemensamt in mot stan. Den röda gruppen klev av vid södra station och promenerade till stora moskén vi medborgarplatsen, medans den gula gruppen fortsatte till t-centralen och promenerade till synagoggan vid kungsträdgården. På bägge platserna fick vi en guidad visning och möjlighet att ställa frågor om tro och traditioner i judendomen respektive Islam. Det var spännande och intressant att lära sig mer om andras tro och traditioner. Särskilt som vi delar så mycket med judar och muslimer. De tre religionerna, kristendom, judendom och Islam kallas de Abrahamitiska religionerna då alla har Abraham som det berättas om i Bibelns gamla testamente som stamfader. Vi fick också lära oss lite mer om hur man ser på Jesus i judendom och Islam.

Vid lunch när grupperna bytte plats sammanstrålade vi på Pizza Hut och fyllde våra magar med Pizza. Gott!!!

Efter studiebesöken stannade de flesta konfirmander och ungdomsledare kvar i stan och drog sig ut mot Djurgården och Allsång på Skansen. Artisterna som sjöng var bra, men det var vi som stod för stämningen J Om ni inte redan sett så gå in på SVTplay och kolla. Röda och gula bandanas syns ofta i bild.

Imorgon är det dags för genrep inför konfirmationen. Det närmar sig…

Det här inlägget postades i Ottsjö 2016. Bokmärk permalänken.