Dag 11- Att tiga är guld

Dagen startade som vanligt med frukost och en mysig andakt som knöts ihop med dagens första pass. Temat idag har varit tystnad och därför fick de en utmaning att vara helt tysta ända fram till efter lunch.  Konfirmanderna fick välja mellan en kort vandring eller en retrit hemma på gården, både vandringen och retriten genomfördes i tystnad. De allra flesta valde att vara kvar på gården medan tre tuffa konfirmander kämpade sig i

väg på vandringen. Vid olika tillfällen gjordes några stopp för att läsa olika bibeltexter som de fick reflektera över i tystnad. Retriten bestod av tre lugnande stationer som konfirmanderna kunde cirkulera mellan. Stationerna innehöll b.l.a. vila, måla, läsa och massage, Emellanåt tog vi också pauser för att lyssna och reflektera över bibeltexter, som vi även avslutade pass ett med.

Tystnaden fortsatte även under lunchen vilket gav blandade tankar, många tyckte var väldigt svårt men det var även mycket uppskattat av många.

Efter lunchen fortsatte pass två med en mässa skapad av konfirmanderna. I smågrupper fick de ansvar för varsin del av mässan, de fick t.ex. skriva en egen trosbekännelse, välja lovsång, skriva förbön osv. Mässan blev fantastiskt bra och även de själva var nöjda.

Senare på eftermiddagen fick de även chans att förbereda sig inför morgondagens fjaskoval, en talangjakt som inte kräver någon talang utan bara förmågan att göra bort sig en aning. Även detta klarade konfirmanderna galant.

Efter en intensiv dag var det äntligen dags för middag och sedan ett lekpass på de, vi avslutar kvällen med kvällsfika och nu väntar bara ledarnas fantastiska godnattsång.

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2016. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dag 11- Att tiga är guld

  1. Mimmi Kåreby skriver:

    Saknar dig jättemycket Jacob, snart kommer du hem från en fantastisk upplevelse. Ni verkar ju ha det så otroligt bra. Oscar har städat på kommunhuset i två dagar nu- kanske kan han ta sig an ditt rum innan du kommer hem;-) Sara ska fixa båten med farfar tills du kommer hem. Många kramar från Mimmi

  2. Carl skriver:

    Mjaa hejsan Fanny hoppas dunhar en supertrevlig vistelse i ottsjö fylld av champagne och hummervask. Mamma och jag hade en svintrevlig helg i London med en massa shopping. Nu är vi på Öland med fint väder och hästarna i hagen. Svindyra hälsingar från mig, mamma och Johanna

  3. Mikael Sandberg skriver:

    Hej Nathalie Sandberg , nu är snart lägret slut och jag vet att ni har haft en underbar tid tillsammans. Tror att ni har ”vuxit” lite grann allihopa , alltid nyttigt att komma hemifrån ett tag och uppleva och ta in nya intryck av nya medmäniskor och ny miljö. Men hemma är väl ändå bäst !! ( hoppas jag ) Du är saknad av oss här hemma men vi har tröstat oss med din glädje och uppskattning av lägret. Vi ses när du kommer hem , Tusen pussar & kramar Love U / Pappa.

Kommentarer inaktiverade.