Dag 10 – Den tyngsta dagen

Dagen startade med frukost som vanligt och efter det blev det lektion. Dagens tema var nattens, sorgens och dödens pärla. Under första lektionen på dagen så pratade vi om begravning och våra egna erfarenheter av döden. Även idag fick älgarna Åke och Berit vara del av temat. Tyvärr har Berit gått bort och det genomfördes en begravning i hennes minne. Vi fick även följa Åke i hans sorgeprocess.  Det var en tuff och emotionell morgon för de flesta. Det var mycket tårar men vi hade varandra som tröst.

Till lunch serverades en god lunch beståendes av pannkakor med sylt och grädde. Klockan 13.00 blev det OS för både röda och gula. Vi körde Mission Impossible, då varje lag får en lista med uppgifter och uppdraget är att göra så mycket som möjligt under tidsbegränsning. Alla OS-lagen kämpade på och då vände humöret till de något gladare. Vi har haft otrolig tur med vädret idag då vi har haft strålande sol hela dagen.

Efter OS blev det mer lektion där vi pratade om livet efter döden och vi fick även rita våra egna idéer om livet efter döden. Som tur är var det en betydligt bättre stämning under eftermiddagen.

Till middag blev det köttfärslimpa med stekt potatis med andra rotfrukter. Nu tittar vi på en film som heter Simon Birch. Filmen handlar om en pojke som även är den minsta pojken i sin lilla stad. Han är övertygad om att hans öde är att göra något storslaget trots hans storlek. Det är en sorglig men samtidigt rolig film. Sedan väntar en andakt där man ska få prata om sina egna superkrafter.

Go och glad kexchoklad!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2016. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dag 10 – Den tyngsta dagen

 1. Malin Vikström skriver:

  Hej Arwid och alla andra glada konfirmander och ledare!
  Vi läser er blogg varje kväll och erkänner att vi är såååå avvis! Tänk vilkea härliga och roliga dagar ni har i Jämtland. Vi skulle gärna åka på läger och konfirmera oss igen om man får ha sådär kul. Passa på och njut av varje sekund de sista dagarna! Längtar massor efter dig Arwid, Ses på torsdag. Kramar från hela familjen Vikström

 2. Elli Pousette skriver:

  Hej Adam! Nu börjar vi tycka det är dags att du kommer hem…Saknar dig. Men vilka fantastiska dagar ni har däruppe, vilket minne för livet. Fortsätt ha det bra så ses vi snart. Kram Från Mamma, pappa, syrrorna och Aragorn!

 3. Isabel skriver:

  Hej Emelie! Jag förstår att det måste varit en jobbig dag för dig idag. ❤️ Du verkar iaf ha fint sällskap! Vi saknar dig allihop- det är väldigt tyst här utan dig! Ses snart! Kram från mamma, pappa och Johanna!

Kommentarer inaktiverade.