Dag 9 – Hålla ihop i vått och torrt

Idag var det dags för den sista ordentliga vandringen!
Gårdagens gråa väder hade inte gått över, så detta betydde att idag skulle bli den första dagen som vi skulle gå i dåligt väder, men inte hängde vi läpp för det!
Dagen började som vanligt med att ledarna väckte oss kl 7.30, följt av en stadig frukost kl 8.00. Packa matlådan har vi blivit experter på vid det här laget.

Med fulla magar och packade matlådor så rörde vi oss ner till lektionssalen där vi hade en mysig andakt tillsammans allihopa. När den var slut så berättade ledarna en liten överraskning för oss alla, till skillnad från föregående vandringar så skulle denna genomföras i helgrupp! Med regnkläder och ryggsäckar började vi ge oss iväg mot vår slutdestination, nämligen Vallbo.

Vandringen bjöd i alla fall på helt okej väder, inget skyfall men heller inte sol… tempot och att hålla ihop gruppen (på nästan 70 personer!!) gick ju som smort. Ledarna var nog lite impade att vi alla höll ihop hela vägen fram! Väl framme vid destinationen fick vi gå in i Vallbo kapell, en liten fjällkyrka som byggdes 1863. Oj så fint det var där inne! Vi intog vår matlåda, vissa sittandes utomhus och andra inne i kapellet, innehållandes lax med dillpotatis och mackor. Mätta i magarna samlades vi i kapellet igen för att se ledarnas spontana drama följt av en kort andakt. De spelade upp en berättelse ur Lukasevangeliet, Den barmhärtige samariern,  ja det där med skådespel kan de ju rätt bra…

Sedan fick vi välja om vi ville gå upp för Middagsvalen eller börja gå hemåt igen. Vi som gick upp på toppen möttes av blåst och en fantastisk vy över dalen men fick gå ner igen ganska snabbt när dimman kom. Vi som gick hem fick börja bada och basta innan de andra hann komma hem!

Till middag blev det fläskkarré med rostad potatis och rödvinssky, mycket mumsigt! Efter middagen turades vi om i grupperna Gul & Röd att göra olika övningar. På ena stället fick vi diskutera och jobba kring de 10 budorden och på det andra fick vi prova på Tyck Till, ett spel som handlar om att inte döma någon förrän men vet vem personen är. Svårt men roligt tyckte vi!

Efter kvällsandakt och fika ska vi nu invänta ledarnas (skön)sång innan vi släcker lampan och sover gott!

Från oss alla till er alla önskar vi en riktigt god natt!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2016. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Dag 9 – Hålla ihop i vått och torrt

 1. Monica Eriksson skriver:

  Vilket fantastiskt läger och vilken härlig gemensam dag ni verkar ha haft. Duktiga konfirmander och bra ledare gör lägret ett minne för livet.

 2. Maria Bresell skriver:

  Idag den 20/6 för exakt 14 år sedan hände något fantastiskt. En liten tjej föddes som på en gång blev det viktigaste i vårat liv. Grattis älskade Vilma på din födelsedag. Första gången på denna tid som vi inte får dela den med dig.
  Tusen kramar och pussar från oss där hemma.

 3. Lotta Björklund skriver:

  Tack för en jättebra vecka! Saknar er alla, ses nog i Klockargården v 26.
  Många hälsningar från ” lägermormor ”
  Är ju inte bara ”lägermormor” utan även riktig mormor så
  Puss och kram till Julia och Maria

 4. Pia andersson skriver:

  Hej Sara P och alla andra.
  Ni ser ut att ha ett jättetrevligt läger i Ottsjö och ni är imponerande duktiga att vandra till olika ställen! De här upplevelserna kommer ni att bära med er länge. Ha nu några trevliga dagar till innan den långa resan hem till midsommarfirandet. Vi ses i kyrkan!
  Mormor

 5. Kikki skriver:

  Hej Sara – nu har vi kommit hem från vår resa med en massa härliga minnen att njuta av (och lite presenter som väntar på dig). Det ser ut som att ni har det helt fantastiskt – ska bli roligt att få höra mer när du kommer hem. Var rädd om dig och njut nu de sista dagarna så ses vi snart! <3 <3 <3
  kramar,
  Kikki, Peter, Micke & Filip

 6. Stefan Hector skriver:

  Hej Fanny

  Idag har Calle och Mamma åkt till Öland, imorgon åker Grena och Cinna ?? efter – det ska väldigt spännande att höra vad de tycker om korna som de ska tillbringa hela sommaren tillsammans med, i samma hage? (Hästarna alltså, inte Calle och Mamma)

  Sov gott Fanny
  Kram Pappa❤️

 7. Ann-Marie von Seth skriver:

  Hej Niclas,
  Så trevligt att ni fått möjlighet att besöka Vackra Vallbo kapell, där konfirmerades jag en mycket varm och solig dag i början av juli på mitt konfirmationsläger i Ottsjö för väldigt många år sedan.
  Minnena från Ottsjöläger bär man med sig hela livet så passa på att njut de allra sista dagarna.
  Vi ses snart / mamma

Kommentarer inaktiverade.