Dag 7 – Dop, Duggregn och Disco!

Idag var första dagen vi vaknade upp till regn. Och det passade ganska bra eftersom dagens pärla var dopets pärla, och vid dop behöver man ju vatten…

Efter frukosten så samlades både röda och gula gruppen och pratade kring vad dopet var för något, vad det betydde och innebar. Vi fick berätta för varandra om våra egna dop. Ledarna ville att vi igår skulle använda vår dyrbara mobiltimme till att ringa hem till våra föräldrar och fråga om vårt dop…

Sedan tog vi en promenad till Nulltjärn där vi både grillade korv, lekte en massa och vissa badade fast det var kallt och regnigt. Utflykten avslutades med en doppåminnelseandakt precis vid strandkanten med fjällen som altartavla. Väldigt mysigt och vackert! Väl tillbaka på gården vankades det antingen fotboll för de som ville heja på Sverige mot Italien eller så kunde vi vara tjuvar i natten i idrottshallen. Det är en lek som går ut på att smyga bakom en massa hinder och ta ballonger utan att bli upptäckt av poliserna.

När vi hade sörjt med Sverige och tjuvat klart var vi hungriga som vargar och begav oss till matsalen. Där hade de dukat upp jättefint till middagen, med dukar vikta servetter och glas på borden. Tårta till efterrätt blev det också! Mums!!! Vid middagen berättade ledarna att kvällens aktivitet innebar chips, läsk, musik, rörelse och sa att det kunde bli ganska varmt. DISCO!!! Så nu hinner vi inte skriva mer, vi måste göra oss iordning och förbereda oss för bästa kvällen!!!

Godnatt och sov gott!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2016. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dag 7 – Dop, Duggregn och Disco!

 1. Stefan Hector skriver:

  Hej Fanny

  Hörhemma har det regnat hela dagen, vi har börjat packa, handla och förbereda för att ta ned Grena till Öland. Köpt täcke, tvättat ridkläder, tvättat och smort dina (supersmutsiga) ridskor. Ganska tråkigt i Stockholm så jag tror att du har det klart bättre. Om man får mer blåsor på tårna och träningsvärk av discot än vandringarna så måste det vara toppen hos er:-)
  Sköt om dig
  Kram Pappa, Mamma och Calle

 2. Mimmi Kåreby skriver:

  Hej Jacob med kompisar !
  Förstod att din mobil inte funkade riktigt men kanske kommer du ihåg att du fick en egen sång till ditt dop som hölls i Oxbergs kapell:-)
  kram fr Mimmi

Kommentarer inaktiverade.