Dag 6 – Var nöjd med allt som livet ger

Denna torsdag inleddes på samma sätt som tidigare dagar, väckning av ledarna och sedan frukost. Idag skulle vi ut på vandring vilket innebar att vi fick packa en ordentlig lunch under frukosten. Dagens mål för Röda gruppen var Blanktjärn medans den Gula gruppen skulle ta sig an Ottfjället. Efter lugn andakt så var det dags att kolla packning och smörja in sig med solkräm då även denna dag bjöd på sol och fint väder.

Väl ute på vandringen så fick vi diskutera om olika frågor och den Röda gruppen fick även testa på att vandra under tystnad. Gula gruppen fick stöta på sina första renar på vägen upp mot toppen som väntade med klarblå himmel. Lunchen försvann snabbt ner i magsäcken då vi fick vandra en bra bit innan det blev lunchstopp. Vi möttes av ett lätt snötäckt berg när vi närmade oss toppen. Väl uppe så blev det paus, fotografering och lekar. Vägen ner gick snabbt och smidigt med två längre stopp, ett för mässa och ett för det obligatoriska snöbollskriget.

Röda gruppen slogs över hur lätt det kändes att vandra när man inte behövde gå uppåt. De möttes istället av en sjö med turkosblått vatten, sol och värme. 7 grader i vattnet stoppade ingen från att bada, det blev mackkastning och vattenkrig där ledarna fick lida. När matsäcken var tom och vi hade fått komma igång med lekar så blev det avfärd mot Vålådalen.

När vi kommit tillbaka till gården fick möjlighet att bada badtunna och basta och sedan konsumera en välbehövlig middag. Efter detta delades mobilerna ut och vi fick en stunds vila innan kvällslektionen. Under kvällslektionen fick vi prata om hur det är att vara ungdom, för och nackdelar. Vi fick även i grupp ge ut egenskapar till varandra. Och såklart leka lite lekar.

Dagen avslutades med kvällsfika och andakt där vi fick göra oss av med några av våra bekymmer. Sedan var det tandborstning och bums i säng i väntan på ledarnas underbara godnattsång!

Go och glad kexchoklad!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2016. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dag 6 – Var nöjd med allt som livet ger

 1. Kristina Flygare-Svernell skriver:

  Fantastiskt härliga foton! Imponerad över upplägget – långt över det förväntade! Bra att alla ungdomar får möjlighet att diskutera livets väsentliga frågor och få chansen att vistas utomhus en stor del av dagen i Guds vackra natur! Utmärkt ide att ha ”mobil-förbud” – en timme/kväll är absolut lagom! Hälsningar Kristina o Håkan Svernell

 2. Nina skriver:

  Hej Cornelia Lindquist! Ni ser ut att ha det superbra!? Det är så kul att följa er här och se alla härliga bilder?. Saknar dig och älskar dig!!!❤️ Puss och kram från mamma

 3. Cecilia Hector skriver:

  Hej Fanny

  Hoppas allt är bra med dig och alla andra. Här hemma är allt bra. Igår lånade jag Grena och red ut med Cilla och Pia till de gamla gravfälten. Grena var riktigt rolig att rida, pigg och glad men lite stark. Tänkte ta en sväng igen på söndag. I morgon rider Jessica. Idag fick hon vila. Jag köpte ett halvtjockt täcke till henne på rea, som du såg på bilden. Blått. På söndag ska Pia och jag packa alla saker för sommaren. Vi saknar dig här hemma och det är ensamt att åka till stallet. Tråkigt att inte ha någon att prata med i bilen. Pappa hälsar till dig med. Calle är på IP med kompisar. Kramar från oss

Kommentarer inaktiverade.