Dag 5 – En randig dag

Denna glimrande solkantade dag startade med underbar skönsång av ledarna, nämligen psalmen ”morgon mellan fjällen”. Den fortsatte lika bra med mysig frukost innehållande bland annat nybakta frallor. Sedan var det filmdags i Vålån, där ”Pojken i den randiga pyjamasen” visades. En mycket sorlig och stark film om en pojke med en nazistisk far som bor på ett koncentrationsläger. Den berörande filmen följdes av en givande diskussion.

Sedan var det lunch, och till allas stora förtjusning serverades pannkakor! För att göra av med energin från lunchen följde sedan ett OS-pass, där det tävlades i bland annat vattenstafett, gissa ledaren och andra stafetter. Efter det så hade vi en liten bibellektion där vi fick tävla i att slå i biblar (ungsdomsledarna vann!!!), och därefter gjorde vi två övningar kring ondska och orättvisa.

Lektionerna följdes av en delikat middag bestående av halstrad lax, romsås och rostade rotfrukter. Därefter hämtades mobilerna från dagis för lite kvalitetstid med sina ägare. Efter det hade vi lektion om förlåtelse, och sedan gjordes frälsarkransar, en sorts armband vars pärlor har olika betydelser. Varje pärla motsvarar en dags tema på lägret. Pysslet följdes av kvällsmacka och andakt, och sen var det tack och god natt!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2016. Bokmärk permalänken.