Dag 4 – Vandring i Guds skapelse

Dagen inledes med den vanliga hotellfrukosten där vi även packade ordentligt med mat för att klara dagens vandring. Grupp Röd hade som mål att komma upp på Ottfjällets topp medans grupp Gul skulle ta sig an Blanktjärnsrundan. Även denna dag bjöd på glimrande väder, sol, värme och knappt ett moln på himmelen.

Under vår vandring fick vi lyssna till skapelseberättelsen ur bibeln samtidigt som vi njöt av den vackra fjällnaturen som vi befinner oss i. Gula fick även testa på att vandra i tystnad och reflektera över vad de såg, hörde och kände. När de Gula nått fram till Blanktjärn så slogs vi av det Medelshavslika turkosblå vattnet. Många passade då på att bada och vissa tog en tupplur i solen.

Röda gruppen stötte på lägrets första renar uppe på fjället och fjälltoppen bjöd på en fantastisk utsikt med klar himmel (och lite vind). Vi fick även njuta av ett välförtjänt snöbollskrig efter en lyckad toppbestigning. Vi var trötta men nöjda när vi begav hos ner för fjället.

Väl tillbaka på gården så fick vi chansen att återhämta oss med bastu och bad i badtunna. Sedan väntade en utsökt middag i matsalen där vi även fick hämta våra mobiler för kvällen. Till kvällspasset så fick vi prata om vår miljöpåverkan och även diskutera om vad vi kan göra för att bidra till en bättre miljö.

Kvällen avslutades med gemensam mässa och mumsigt kvällsfika. Sedan var det bums i säng där vi blev nattade med ljuvlig godnattsång av ledarna. Imorgon väntar en dag hemma på gården med nya äventyr!

Go & glad kexchoklad!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2016. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dag 4 – Vandring i Guds skapelse

 1. Elli Pousette skriver:

  Hej Adam!

  Ni verkar ha det jättebra. Kul att se alla bilder. Här hemma passar vi på att äta upp ditt godis….. ? Alla hälsar och följer er dagbok.
  /Fam Pousette

 2. Mimmi Kåreby skriver:

  Hej Jacob och alla kompisar!
  Jag har skrivit varje dag men ser inte meddelandena .
  Ser kanonfint ut det ni gör och ni verkar ha det fint.
  Vi saknar dig Jacob men allt känns bra när vi ser att du
  har det bra. Ring pappa 0722141420 så får du tel koden.
  Ha papper o penna.
  Många kramar från Mimmi och familjen

 3. Nina Siirtola skriver:

  Hej Cornelia Lindquist!
  Ni ser ut att ha det fantastiskt därborta, vilka härliga bilder! Det är kul att kunna följa er här och se vad ni gör om dagarna. Saknar dig och älskar dig! Puss och kram från mamma

Kommentarer inaktiverade.