Dag 2 – Nulltjärn tur & retur

Dagen började med en väckning vid halv åtta, inte alltför populärt med tanke på den sena gårdagen. Vid åtta väntade en stor frukost, med bland annat nybakt bröd, gröt, färsk frukt och yoghurt. Det var här matsäcken för dagens vandring packades, bestående av mackor och frukt från frukosten, en härlig lax-och bulgursallad och godis. En mysig morgonandakt väntade sedan nere i sporthallen, med bön och sång. Därefter var det lite spring efter de sista förnödenheterna och vi även fick gula eller röda näsdukar som vi ska ha på oss vid varje vandring. Sedan var det packning på, då gick vi!

Vandringen var mycket härlig, med strålande solsken och temperaturer ovanligt höga för dessa breddgrader. Målet för vandringen var Nulltjärn, en otroligt vacker sjö med snötäckta bergstoppar i horisonten. Där åt vi vår medhavda matsäck, och några av oss passade på att ta ett uppfriskande dopp i sjön. Sedan bar det av igen, och vägen som gula gruppen vandrade dit, tog röda gruppen hem och vice versa.

Hemma på gården väntade en liten stunds fritid för att ta en svalkande dusch, välbehövd efter den varma vandringen. Sedan väntade en spännande invigning av OS, Ottsjö Spelen. OS är en tävling mellan fem lag som tävlar i många saker, både fysiska och mentala. De fem lagen fick gemensamt hitta på ett lagnamn, en maskot och en hejaramsa med dans som sedan framfördes för de andra konfirmanderna. Efteråt lekte vi några ringlekar för att lära känna varandra ännu bättre.

På kvällen vankades det middag, och idag serverades oxbringa med rostad potatis och andra rotfrukter samt sås. Därefter fick mobilerna en paus från mobildagiset för att bli väl omhändertagna. En lektion kring temat ”jag” väntade, och kvällen avslutades med fika, andakt och godnattsång! Vilken toppendag!

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2016. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dag 2 – Nulltjärn tur & retur

  1. Mimmi Kåreby skriver:

    Wow vad härligt ni verkar ha? Vi blir riktigt avis. Hoppas solen fortsätter skina på er önskar familjen Kåreby

Kommentarer inaktiverade.