Dag 1 – Den lååååånga färden

Dagen startade klockan 11:00 vid Stockholms Centralstation där alla ledare och vi konfirmander möttes upp, en riktig sovmorgon jämfört med tidigare år och den ursprungliga planeringen. Vi rörde oss sedan mot perrong fem där vårt tåg stod och väntade på oss. Efter en del tetris-likt packande så tog vi plats på tåget. Under resans gång så lärde vi känna varandra på olika sätt, vilket ett var speeddejting.

Efter åtta intressanta och pratfyllda timmar på tåget ackompanjerade av betydliga mängder godis var vi äntligen framme… i Östersund. Nu väntade bara en två timmar lång bussresa innan vi var framme i Vålådalen. Bussresan kändes inte riktigt lika lång tack vare televisions magiska magi som får tiden att gå snabbare. När vi äntligen var framme vid Vålådalens fjällstation så tog vi en välbehövd kvällsfika bestående delvis av nybakta baguetter och yoghurt. Till vår förskräckning så beslagtogs alla mobiltelefoner och lades i ett mobildagis där de kommer att tillbringa största delen av lägret.

Efter fikat var det bums i säng för såväl konfirmander som ledare, där en ljuvlig skönsång av ledarna väntade. Idag har varit en bra men ack så lång dag. God natt!

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2016. Bokmärk permalänken.