Dag 6 – Bussigt värre…

Vi var ruggigt trötta när vi steg upp, redan klockan sex på morgonen. Bussen åkte klockan sju för att vi skulle hinna med färjan som tar oss till Danmark. När vi hade åkt en stund hade ledarna en morgonbön för oss i form av en meditation. De bad oss fälla bak ryggstöden på sätena, lägga oss skönt tillrätta med våra filtar över oss och bara lyssna. De satte på lugn musik i bakgrunden och läste dikter och texter. Det var inte många som höll sig vakna till slutet av meditationen (vilket nog var ledarnas plan från början, de tyckte nog att vi behövde sova lite till…).

Efter någon timme började vi vakna till liv igen, och då blev det full fart på bussen. Musik, skratt och samtal och vips så var vi framme vid färjan. Väl ombord shoppade vi taxfree, åt lunch och lekte. När vi steg på bussen igen tyckte ledarna att vi skulle jobba lite, vi hade bibelquiz och pratade kring miljö och skapelsen. Vad kan man göra för att ta hand om Guds skapelse? Vi fick smaka på skillnaden på ekologiskt godis och oekologiskt godis.

Och vips var vi framme vid färja nr två som förde oss över till Sverige. Där blev vi stoppade av polisen som ville kontrollera våra pass, men när han steg på bussen och såg våra änglalika ansikten så slapp vi. Däremot behövde ledarna visa passen…

Nu hägrar film, Simon Birch.

Snart är vi hemma!

 

Det här inlägget postades i Berlin 2016. Bokmärk permalänken.