Dag 5 – Glädjen och sorgen och Mall of Berlin

Imorse kom morgonen väldigt fort… Vi var väldigt trötta när ledarna kom och väckte oss. Vi har liksom lite för mycket att prata om och lite för roligt på kvällarna att det är svårt att somna i tid…

Iaf, efter lite tjat från ledarna så kom vi upp till frukosten. När vi samlades till förmiddagens pass inledde vi med en morgonbön. Förmiddagens tema var död och sorg. Det var jobbigt att prata om och många var ledsna, men ledarna sa att man måste få prata om jobbiga saker också och att det är helt ok att bli ledsen. Ledarna delade med sig av vilka erfarenheter de hade om döden, vi pratade om hur en begravning går till och vad vi tror händer efter man dör. Hur himlen ser ut.
Vi fick tänka lite kring hur vi skulle vilja att vår begravning skulle vara den dan vi dör.

När man pratat om sorg och död så måste man få göra något roligt sen, och det fick vi!!! Vi fick hela eftermiddagen att shoppa loss på Mall of Berlin. Det ni! Och, vi fick besök av två nya präster. En av dem ser ni på bild här nedan. På väg både till och från Mall of Berlin åkte vi än än gång förbi Berlins första trafikljus. Idag har vår busschaufför upplyst oss om detta trafikljus för 5:e gången.
Vi kommer aldrig glömma detta trafikljus…

Efter middagen så packade vi ihop våra saker. Det är dags att åka hem imorgon.
Vilket är helt galet, vi har ju precis lärt känna varandra, vi vill stanna längre…

Men, vi lekte tillsammans på kvällen (och tjejerna fick revansch i en lek mot killarna!!!).
Innan vi gick och la oss firade vi en kvällsmässa tillsammans, det var supermysigt.

Vi säjer god natt nu, men vi kan inte lova att vi somnar än på länge. Det är ju faktiskt sista kvällen tillsammans…

Det här inlägget postades i Berlin 2016. Bokmärk permalänken.