2015 Dag 15 West – Inne i stan hela dan

Idag satte vi alla redovisningar på paus och begav oss istället oss av mot Sthlm södra klockan 8:45. Detta för att vi tänkt oss att hinna med ett antal studiebesök under denna dag. Vårt första besök var på Stockholms moské där vår guide Johan mötte oss. Efter en liten genomgång så fick vi se moskéns bönerum. Efter de så tog Johan med oss till moskéns kupol och där fortsatte han med att berätta om islam, och sedan fick vi chansen att ställa några frågor om religionen och om hans syn på den.

Efter detta hade hela gruppen hunnit bli ordentligt hungrig. Vi gav oss därför iväg till en franchise restaurang där vi fick äta hur mycket vi ville, vilket vi också gjorde. Efter att ha stoppat i oss så mycket mat, läsk och efterrätt vi orkade gav vi oss av till dagens andra studiebesök

I närheten av kungsträgården så mötte vi vår andra guide Eva, som tog oss till Stockholms synagoga. Hon gav oss sedan en grundkurs i Judisk-kultur och -religion.

Under dagen har vi alltså tagit oss kronologisk genom de Abrahamitiska religionerna. Dessa besök har visat oss att trots att det finns en del saker som skiljer oss åt också finns många saker vi har gemensamt.

Trots att hela gruppen var lite sliten efter denna dag orkade ändå alla medlemmar i West och stor del av East ta sig iväg till Skansen och Allsången. Ser ni människor med röda pannband vet ni vilka det är.

Vi hörs imorn!

otw_150630_1 otw_150630_2 otw_150630_3 otw_150630_4 otw_150630_5

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 West. Bokmärk permalänken.