2015 Dag 15 -EAST- Sthlm i mitt hjärta

 

Idag satte vi övningen på paus och begav oss istället oss av mot Sthlm C klockan 9:13. Detta för att vi tänkt oss att hinna med ett antal studiebesök under denna dag.
Vårt första besök var på Stockholms synagoga där vår guide Eva mötte oss. Hon gav oss sedan en grundkurs i Judisk-kultur och -religion.
Ifrån Kungsträdgården tog vi sedan en liten promenad förbi slottet till Storkyrkan där vår nästa guide Tuulia mötte oss. Hon gav oss sedan en kortare men mycket färgstark visning av vår Domkyrka.

Efter detta hade hela gruppen hunnit bli ordentligt hungrig. Vi gav oss därför iväg till en franchise restaurang där vi fick äta hur mycket vi ville, vilket vi också gjorde.
Efter att ha stoppat i oss så mycket mat, läsk och efterrätt vi orkade gav vi oss av till dagens tredje studiebesök. I Stockholms moské mötte oss Johan som, efter att visat oss bönerummet, hade en informations och frågestund med oss i moskéns kupol.
Under dagen har vi alltså tagit oss kronologisk genom de Abrahamitiska religionerna. Dessa besök har visat oss att trots att det finns en del saker som skiljer oss åt också finns många saker vi har gemensamt.

Trots att hela gruppen var lite sliten efter denna dag orkade ändå den stora majoriteten av oss med att ta oss iväg till Skansen och Allsången. Ser ni människor med röda pannband vet ni vilka det är.

Ses imorgon!

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 East. Bokmärk permalänken.