2015 Dag 12 -EAST- Vilken uppståndelse!

Efter frukost fick konfirmanderna vara med om en upplevelsevandring för att på så sätt uppleva dagens tema – uppståndelsen. Konfirmanderna försågs med var sin ögonbindel och blev ledda till olika stationer där man på olika sätt fick uppleva Jesu död och uppståndelse genom att lyssna till text, musik och symbolhandlingar.

Efter en lunch bestående av pasta, köttbullar och tomatsås så gick vi till Naturum där vi träffade Ola som är föreståndare där. Först fick vi gå runt och se på utställningen innan han berättade om Vålådalen. Vi fick också lyssna på en berättelse från hans eget liv om hur man kan lära sig saker på olika sätt.
Vi lämnade Naturum och nu var det dags för det sista OS passet. Dags att göra en sista insats för att vinna den stora tävlingen. Alla lag gjorde som alltid sitt yttersta. När OS var avklarat så var det tid för förberedelser för årets Fjaskoval och lite tid att börja packa inför morgondagens hemresa.

Middagen bjöd råstekt potatis, fläskfilé och bea. Dessutom bjöd köket på bärpaj och vaniljsås till dessert – mums!
Så var det dags att äntligen att starta vår Fjaskoval. Vår konferencier Rebecca presenterade våra nummer och fick hela publiken att känna sig delaktig. Vi bjöds på sång, dans, rap, strand up och teater. Många skratt och minnen för livet! Tack hela East för er fantastiska medverkan! Kvällen fortlöpte och vi lekte tillsammans med West. Sen kvällsfika och efter det hade gympasalen förvandlats till gudstjänstlokal. Stearinljus lös upp lokalen och vi firade en midnattsmässa i meditativ stämning.

Det var en låååång dag men imorgon får vi sovmorgon innan vi gör oss klara för hemfärd.

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 East. Bokmärk permalänken.