2015 Dag 11 West – Orättvist!

Idag har vi varit ute på vår sista vandring tillsammans. Som vanligt regnade det när vi var ute och gick, medan East mest har fått vandra i sol. Orättvist!  Det känns tråkigt att vi inte ska vandra något mer, samtidigt som hemlängtan börjar kännas i våra kroppar. Ledarna säjer att vi nog också är trötta, eftersom de påstår att vi börjar bli ganska flamsiga av oss. Vet inte om vi håller med om det, vi bara skrattar extra mycket och hela tiden…

Dagens pärlor var tystnadens och hemligheternas pärlor. Under vanringen fick vi gå en lång sträcka för oss själva och i tystnad ”I Guds tystnad får jag vara, ordlös stilla utan krav”.  Vi funderade kring att vara i tystnad och få paus från instagram, facebook, telefoner och snapchat.

Efter middagen så blev vi bjudna på fika av ledarna! MEN, några få fick bullar, kakor och godis att fika på. Vi övriga fick gamla knäckebröd och skitit vatten. Orättvist! Men vi anade oråd, ledarna ville nog säja oss något med detta… och det ville dom. Vi pratade om orättvisor i världen, att många människor lever i överflöd medan väldigt många fler lever i stor fattigdom. Vi i gruppen har i genomsnitt 6 st kranar hemma som vi får rent vatten ifrån dygnet runt, medan människor i andra länder får gå flera km varje dag för att hämta färskt och rent vatten, flera gånger om dagen. Orättvist!

På kvällen introducerade ledarna något som heter fjaskovalen. Oj, vilken aktivitet det blev i gruppen!!! Vi preppar och förbereder oss för fullt. Men vad fjaskovalen är för något tänker vi inte avslöja än… det får ni allt vänta med tills imorgon för att få reda på vad det är. Orättvist va?

God natt på er alla!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 West. Bokmärk permalänken.