2015 Dag 10 – Can you feel the love

Som vanligt blev vi väckta kärleksfullt en halvtimme innan vår morgonandakt . Sedan vankades frukost. Ägg, yoghurt, bröd och massor av pålägg som vanligt – härligt!

Idag har vi haft den röda kärlekspärlan på frälsarkransen som tema. Först fick vi massa påståenden kring kärlek. Sedan brainstormade vi kring ordet kärlek. Vad tänker vi på när vi hör ordet kärlek? Många ord blev det… Vi pratade vidare kring vad som är viktigt i en relation, hur man är mot varandra och vad som är viktigast: att vara ärlig eller lojal. Oj, oj vad svårt. Det finns ju inget rätt eller fel…

Sedan delades vi i kill- och tjejgrupper, där vi pratade om allt vad killar och tjejer behöver prata om. Vi fick också chansen att ställa alla frågor vi någonsin velat ställa till det motsatta könet. Oj, vad vi ställde frågor!!! Som ”Varför går tjejer alltid på toaletten i flock?” eller ”Bryr sig killar om ifall tjejer är sminkade eller inte?” och många många fler frågor. Sedan gav vi frågorna till den andra gruppen och de fick svara på alla frågor. Jättespännande!!!!

Efter lunchen, som idag bestod av viltskavsgryta, Läste vi ur Höga visan. Ganska mustiga texter men dock skrivna på ett ganska gammaldags sätt. Vi fick av denna anledning i uppgift att, i grupper, översätta dessa texter till ett mer modernt språk. Våra texter blev också ganska mustiga men, på ett lite annorlunda sätt. Efter detta gjorde vi en övning som kallas tyck till. Denna övning syftar till att vi får reflektera över vad som är viktigt i en relation.

Idag hade vi ett ganska annorlunda OS-pass. Dagens pass var nämligen en tävling i att städa våra rum bäst på kortast möjliga tid. Det gick ganska bra och efter tävlingen var våra rum åter beboliga.

På kvällen hade vi något som de unga ledarna kallar ”KärLekar”. Det blev mycket skratt och flams under detta pass.

Imorgon vandrar vi vår sista vandring, vi hoppas på bra väder!

God natt och sov gott.

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 West. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2015 Dag 10 – Can you feel the love

  1. Elisabeth skriver:

    Underbart att få läsa om era dagar i Ottsjö! Önskar att alla ungdomar skulle få vara med om en sådan här resa och få reflektera över allt som hör livet till.

Kommentarer inaktiverade.