2015 Dag 9 -EAST- Love, love, love

Som vanligt blev vi väckta kärleksfullt en halvtimme innan vår morgonandakt . Sedan vankades frukost. Ägg, yoghurt, bröd och massor av pålägg som vanligt – härligt!

Idag har vi haft den röda kärlekspärlan på frälsarkransen som tema. Först några sammarbetsövningar innan vi började att fundera på vad kärlek är. Finns det olika typer av kärlek? Kärlek till vänner, till familj, till en pojk- eller flickvän, till en sak eller till något man tycker om att göra.

Gruppen delades i fyra delar och två av grupperna fick i uppgift att göra två draman var, ett bra sätt att bli ihop och ett dåligt sätt att bli ihop. De andra två grupperna fick i uppgift att gestalta bra och dåliga sätt att göra slut. Alla grupperna levererade  lysande dramatiseringar av dessa ”case”.

Efter lunchen, som idag bestod av lasagne, Läste vi ur Höga visan. Ganska mustiga texter men dock skrivna på ett ganska gammaldags sätt. Vi fick av denna anledning i uppgift att, i grupper, översätta dessa texter till ett mer modernt språk. Våra texter blev också ganska mustiga men, på ett lite annorlunda sätt. Efter detta gjorde vi en övning som kallas tyck till. Denna övning syftar till att vi får reflektera över vad som är viktigt i en relation.

Idag hade vi ett ganska annorlunda OS-pass. Dagens pass var nämligen en tävling i att städa våra rum bäst på kortast möjliga tid. Det gick ganska bra och efter tävlingen var våra rum åter beboliga.

På kvällen gick vi först igenom en fingerad vigselgudstjänst och efter det hade vi något som de unga ledarna kallar ”KärLekar”. Det blev mycket skratt och flams under detta pass.

Imorgon är det dags för vår sista vandring på detta läger. Vi hoppas på vackert väder!

God Natt och dröm sött önskar vi i Ottsjö East!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 East. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2015 Dag 9 -EAST- Love, love, love

  1. Lilla O skriver:

    Hej alla saknade!! Det verkar vara underbart däruppe!! Hoppas ni alla mår bra och ni ska veta att jag saknar er alla (speciellt ledarna!!) kämpa på nu det sista som är kvar!!! Massa kramar

Kommentarer inaktiverade.