2015 Dag 8 West – Döden döden döden

Som Astrid Lindgren säjer: ”Döden, döden, döden.” Dagens pärla var den svarta, dödens och nattens pärla. Ledarna sa att det kunde bli en jobbig dag, men att det skulle bli en bra dag. Förmiddagen inledde vi med att dela med varandra vad vi har för erfarenheter av döden. Döden är jobbig att prata om, och lite ovant, det är inte ofta vi pratar om döden. Vi pratade om vad som händer när man dör och hur en begravning går till.

Efter en god lunch som bestod av korv, köttbullar och potatis var det dags för OS och Mission Impossible. MI är en poängjaktslek där vi skulle samla så mycket poäng som möjligt genom att utföra en mängd olika uppgifter, bla: bygg en mänsklig pyramid, hämta en hund, rulla sig i lera, sminka en kille i gruppen, springa upp för skidbacken och mycket mycket mer! Och vad vi kämpade!!! Vi både rullade oss i lera, sminkade killar i gruppen och hämtade en hund. Vi var grymma!

Efter OS fortsatte dagens tema och vi pratade om himlen och vad vi kommer när vi dör. Finns himlen eller försvinner vi bara? Vi fick måla vår bild av vad vi tror händer när vi dör.

Som efterrätt vid middagen serverades jordgubbar och grädde. MUMS!

Nu på kvällen är det dags för film. Undra vilken det blir? Ledarna är så hemlighetsfulla, så de vill inte berätta vilken det blir förrän den börjar… Sedan är det nog dags för oss att gå och sova direkt efter aftonbön och kvällsfika, vi är ganska trötta efter den här dagen och det här temat.
God natt på er alla.

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 West. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 2015 Dag 8 West – Döden döden döden

 1. Håkan och Carin Kjellersten skriver:

  Hej Lina Hoppas allt är bra! Vi läser era dagböcker och ni verkar ha superkul! Nu har precis kommit hem från landet, där midsommarfirandet var kul.
  Frida vann 3:e pris på lotteriet av ca 500 lotter, hon valde choklad…
  Nu sitter vi framför tv:n och lyssnar på nationsången innan åttendelsfinalen mot Tyskland. Tjejerna ser grymt taggade ut, känns som vi vinner på straffar.
  5 dagar kvar till första matchen i Piteå, hoppas du har krafter kvar till dess?.
  Kram mamma och pappa

 2. Eva Ham gblom skriver:

  Hej Olle ja damfotbollen igår blev ingen höjdare? trist för svenskorna 4-1 till Tyskland . Det är så roligt att läsa era dagböcker och se bilder. Ja du tungt ämne igår döden, men nyttigt att tala om. Ni ser ut att ha det jättebra och jag förstår att du inte längtar hem särskilt mycket som du sa. Kramar mamma och pappa

Kommentarer inaktiverade.