2015 Dag 7 West – Små grodorna, små grodorna

Idag vaknade vi till solsken och midsommarafton! Efter väckning, morgonbön och frukost samlades vi i vårt lektionsrum. Dagens pärla var dopets pärla och på förmiddagen skulle vi prata om dopet. OCH KAN NI TÄNKA ER, DÅ FICK VI VÅRA MOBILER för att kunna ringa hem och fråga om hur och när vi blev döpta. Vi fick också leka dop. En av oss var präst, en förälder, ett barn och en fadder. Prästen frågade om barnets namn och låtsasdöpte barnet i en skål med vatten. Altaret bestod av en stol. Vi pratade om sakramenten och att präster har absolut tystnadsplikt. Präster får inte ens avslöja i en domstol vad de vet om de fått reda på det i ett själavårdssamtal. Ganska häftigt.

Efter midsommarlunch fick vi inte bara leka dop, utan vi fick vara med när två konfirmander döptes. Vi gick tillsammans ner till Vålån och samlades precis vid kanten till ån. Där firade vi dopet. Det var jättefint! Sedan gick vi alla tillbaka igen och då var det dags att bygga vår midsommarstång. Vi jobbade och surrade och letade blommor för glatta livet. Det var inte lätt kan vi berätta, eftersom bladen knappt slagit ut på träden här så de blommor som fanns var maskrosor, vitsippor och tussilago. Men det går att göra en midsommarstång med tre sorters blommor och miniblad på träden också. Fin blev den också! Självklart dansade vi kring stången efter vi rest den, alla lekar och midsommarsånger vi kunde. När vi kom upp till middagen hade personalen dukat finbord till oss och bjöd på kött, potatis och jordgubbstårta. Är det midsommar så är det. Då måste man äta jordgubbstårta!

Efter middagen blev ledarna lite kryptiska och ville inte riktigt berätta vad som skulle hända på kvällen, åh vad nyfikna vi blev!!! Väl vid samlingen upptäckte vi: DISCO!!! Wohoo!!! Här ska dansas!!! Nu hinner vi inte skriva mer. Nu är det party!!!! Glad midsommar alla!!!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 West. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 2015 Dag 7 West – Små grodorna, små grodorna

 1. Felix skriver:

  Hej Moa!
  Du verkar ha det bra.
  Vi var i Finnbo och fira midsommar och allt var bra där.
  På måndag ska jag vara med mormor.
  Mamma och pappa hälsar så mycket till dig
  Vi syns snart ha det så bra Kram Felix

 2. Katarina skriver:

  Hej Mariina!
  Hoppas att midsommar var fin. Här regnade den bort totalt. Djuren hälsar och jag hälsar så klart!

  Kram
  Mamma

Kommentarer inaktiverade.