2015 Dag 7 -EAST- Midsommardop

Idag vaknade vi av att vissa ledare kom inhoppandes sjungande Små grodorna för full hals.
Efter frukost började vi sedan att ägna oss åt ett av dagens två huvudteman: Dopet (Det andra var givetvis midsommarfirande).
Tillsammans med våra ledare talade vi om dopets, historia, praktiska genomförande samt om våra egna dop.

Vid lunch fick vi traditionell midsommarmat: sill, ägghalvor, köttbullar, prinskorv och så vidare.
Efter måltiden fick vi vara med om ett dop på riktigt. Detta tack vare att två av oss inte var döpta ännu. Tillsammans med West gick vi från Vålådalens fjällstation ned till Vålån, över hängbron och till det ställe som ledarna valt ut tidigare. Till gitarrkomp sjöng vi psalmerna: 767, 386 & 791 under dopet.

När själva dopet var klart gick vi tillbaka till fjällstationen och började att smycka vår midsommarstång. När den var färdig och rest kunde vi konstatera att den inte riktigt var så helgrön som vi är vana med. Detta berodde på att våren kommit väldigt sent här uppe i år och björkarna inte riktigt slagit ut helt.
Efter diverse sång- och ringlekar var det så dags för middag. Dagen till ära fick vi kött, klyftpotatis, bearnaisesås och doptårta.

Vi avslutade vårt midsommarfirande med disco i sporthallen. Svettiga, trötta och kanske lite hesa så går vi nu till våra rum för att duscha och gå och lägga oss.

Imorgon ska vi vandra. God natt från Ottsjö East

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 East. Bokmärk permalänken.