Dag 6 West – Vandring, vandring, bestigning och öken!

Efter väckning av en av ledarna var dags för frukost och att packa matsäck. Idag ska vi vandra! Tanken var att gå upp till Ottfjället (så långt vi kommer för snön), men regn och dimma gjorde att det blev ändrade planer. Efter uppvärmande lek, Alele, vandrande vi istället under diverse regn till Vallbo. Där pausade vi i Vallbo kyrka, en mysig gammal kyrka. Matsäcken smakade bra! Efter det hade vi en lunchandakt som denna dag handlade om ökenpärlan; om det svåra och jobbiga i livet – när livet kan kännas som en öken.  Sen stannade några av oss kvar i kyrkan medan vi andra besteg Middagsvalen. Dimman hade lättat så vi kunde gå. Den var inte så långt dit, men brant… Det var som att gå i en kilometer lång trappa som aldrig tog slut! Helt plötsligt var vi uppe. Utsikten var fantastisk! Nervägen gick fort. Så var det dags att vandra tillbaka till middagen som väntade på oss. Det var skönt att komma tillbaka till gården igen. Vi var rejält trötta!
Innan kvällspasset fick vi bada bastu och badtunna. Skönt!  Under kvällssamlingen förstod ledarna att vi skulle vara trötta, så vi fick ligga på madrasser i sporthallen medan vi bl a pratade om vad det är som är jobbigt i livet och hur vi vill bli bemötta när det är jobbigt. Vi pratade också om vad som är bra respektive jobbigt med att vara tonåring och vad som är bra och jobbigt med våra föräldrar. Efter det fick vi skriva ner på lappar något som vi gjort som vi ångrar eller något som någon annan gjort mot oss. Kvällsandakten hade vi sen i bastukåtan där ledarna tänt en brasa. Där brände vi upp våra lappar. Sen kvällsfika och go natt!

Hejdå från oss!

 

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 West. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dag 6 West – Vandring, vandring, bestigning och öken!

  1. Kerstin skriver:

    Glad midsommar! Det regnar även på Korsö i Stockholms skärgård där vi ör. Kramar från Brittas familj!

Kommentarer inaktiverade.