2015 – Dag 6 – EAST- Böner och bönor

Som vanligt väcktes vi kärleksfullt av en av våra ledare- idag till Rebeccas vackra stämma. Med en sådan härlig start på dagen så var det bara att kliva upp och ta sig till morgonandakten. Sedan vankades det frukost – mums!

Efter frukost så samlades vi för att prata lite kring miljön- vi delade tankar och idéer från gårdagens vandring då vi två och två fick samtala om vad man kan göra för vår miljö.  Alla kan och behöver bidra vi har alla ansvar för detta klot.

Efter en liten rast fick vi skriva brev, brev till Gud. Ett sådant där gammaldags med penna och papper. Vad skriver man då till Gud? Ja, det beror väl lite på vad man vill berätta eller fråga om. Och ett brev adresserat till Gud är ju till Gud och ingen annan, ett brev mellan varje konfirmand och Gud. Liksom deras hemlighet, deras ”samtal” som ingen annan har med att göra. Ja, för det är ju precis så det är ett samtal med Gud med andra ord en bön. För det är det som det handlar om när man ber att man samtalar med Gud om det stora och det lilla, om livet. Vi fick lära oss några bra ord att använda- Tack, Hjälp, Förlåt och så kan man be för någon annan då kallas det förbön. Vi fick se i våra psalmböcker där finns det en liten bönbok med massor av färdig skrivna böner om allt möjligt. Bra att ha när man inte orkar eller kan formulera det man vill prata med Gud om.

Innan lunch så fick vi i fyra grupper försöka att pussla ihop trosbekännelsen  som var sönderklippt i rätt ordning. Det var lite klurigt men gick bra. Till lunch fick vi Chili con carne, passade ju bra med bönor till lunch när vi pratat böner på förmiddagen 🙂

Efter att intagit lunchen var det dags för OS. Idag bestod grenarna i att hitta en sak i naturen på rätt bokstav samt försöka para rätt påstående till rätt ledare, hm lite klurigt.

När OS och lite rast var avklarat så fick vi ta fram våra teatertalanger. Fyra draman från Jesus liv fick vi se, alla lika fantastiska. Berättelser som bl a berättar om hur Jesus bemötte människor och som utmanar oss att göra på samma sätt.

Kvällen har bestått av sammarbetsövningar i tystnad och  av en avslappnande meditation. Trötta efter en händelserik dag får nu sova gott för att orka med morgondagens midsommarfirande.

God natt!

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Ottsjö 2015 East. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2015 – Dag 6 – EAST- Böner och bönor

  1. Barbro Loftås skriver:

    Ni har lika spännande väder som här, och OS verkar vara riktigt utmanande. För de sportintresserade så lyckades vårt U-21 landslag vända underläge till seger i fotbollsmatchen mot Italien. Härligt att se den glädjen efteråt!
    Hoppas ni får en fin midsommar!
    Hälsningar Barbro o Sebbe-sammetsöra

Kommentarer inaktiverade.