Dag 5 – West – Jesus verkar vara trevlig kille..

Trotts allt roligt ståhej som hände igår så var det ganska skönt med en god natt sömn. Så idag var vi tröttare än vanligt när ledaren väckte oss på morgonen. Men vi alla blev mycket gladare när vi alla såg det vackra vädret som jämtlandsfjällen hade att erbjuda, sol och knappt några moln på den stora himmelen. Vi började hemmadagen som vanligt med en mysig morgon andakt som leddes av ungdomsledarna.

När andakten var klar så gick alla och åt frukost, och efter frukosten så började dagens första lektion.  Idag pratade vi om Jesus, vem var han? Vad sa han? Och vad stod han för? Under lektionen lärde vi oss även hur man slog i våra alldeles nya biblar som hade äntligen hade anlänt till Vålodalen. Detta gjorde vi tills det var dags för lunch.

Efter lunchen så var det dags för OS- spelen. Vi fick bland annat spela Får- fotboll, en sport som var ungefär som vanlig fotboll förutom den lilla detaljen att vi knöt fast våra ben, på detta sett blev vi tvungna att hoppa fram. Som tur var det inga som vrickade fötterna eller gjorde illa sig på något annat sätt.

När OS- spelen var slut så fortsatte lektionerna. Vi fick sätta oss in i rollen och agera som ett läkarteam under någon timme och fick en uppgift som heter ”njurdonationen”. Uppgiften ställde oss för moraliska problem och fick oss alla att fundera över allas lika värde.

Vid uppgiftens slut så fick vi chansen att hoppa i badtunnan en sista gång, tyvärr så kommer de vara under renovering resten av vår vistelse här i Vålodalen. Efter den grymt goda middagen som bestod av fläskfilé och potatis med gräddsås så avslutades kvällen med att vi alla från West och East fick se den sorliga filmen Simon Birch. Efter filmen så kom några ledare in och sjöng en fin nyskriven nattsång, låten gav oss alla lite nostalgi känslor då de hade gjord om introt till Bumbibjörnana. Imorgon är det vår tur att vandra, TAGGA!

God natt! Tack och hej leverpastej!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 West. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dag 5 – West – Jesus verkar vara trevlig kille..

  1. Eva Hagblom skriver:

    Hej Olle
    Är nu hemma i ett regningt Huddinge efter att ha lämnat ett soligt Härjedalen. Åkte tåg från Sveg gick så där var mycket försenat men det gick. Idag så packar vi till Kockartorp för midsommar. Känns tomt utan dig där ute i år. Det kommer en familj till med en student från Tyskland så pappa får snacka Tyska. Trevlig midsommar så hörs vi igen, du får gärn ringa när vi är på Klockartorp Johan saknar dig jättemycket.
    Kram från Mamma och Pappa

Kommentarer inaktiverade.