2015 Dag 5 – EAST – Det blev en toppentur i Guds gröna natur!

Imorse när vi vaknade och gick till frukosten var det lite mulet. Men så fort vi kom ut från andakten i lappkåtan så sken solen! Jippi!!! Äntligen fick vi användning för solkrämen som legat nerpackad! Sedan började turen: Mot Ottfjällets topp!

Men denna vandring blev inte som det tidigare vandringarna, på flera sätt. Första delen var inte i skogen, utan först på asfalt och sedan grusväg. Men till slut, så vek vi av till vandringsleden! Då temat idag var den gröna pärlan, Skapelsepärlan, så var det passande att vid stoppen få höra ledarna läsa Skapelseberättelsen (ur 1:a Mosebok)

Sen gick vi även en bit i tystnad, och gissa vad vi hörde? Jo, fågelkvitter, bäckar som porlar och stundtals vinden. När det är tyst här, är det verkligen tyst, lite skillnad från hemma… Efter en stunds vandrade på spänger hittade vi lite snö längs leden! Då passade vi på att äta lunch innan vi fortsatte uppåt med nya krafter!

Mätta i magen gick vi uppför berget och undrade när den där toppen av Ottfjället skulle visa sig. Hur långt är det upp egentligen? Under tiden fick vi fundera på: Vad kan vi göra för miljön, om vi fick bestämma? Stort eller litet, kanske något som vi kan göra redan idag? Det behagliga vädret gjorde nog sitt också… för vips! Hade vi kommit en bra bit till!

Dessvärre visade det sig när vi närmade oss att den sista delen upp var helt täckt av snö! Så vi stannade där och beundrade utsikten ett tag, innan vi fortsatte neråt. Rätt nära toppen kom vi ändå och besvikna på utsikten blev vi inte! Väl nere vid Vålådalens Fjällstation vankades det middag – stekt potatis med fläskfilé, gräddsås, tzatziki och sallad väntade oss, mums!

Efteråt fick vi fräscha till oss (det var ju rätt varmt idag) innan filmen Simon Birch rullades igång. En kvällsandakt och lite kvällsfika senare så fick vi en godnattsång av våra påhittiga ledare som alltid ger oss kvällsunderhållning och ett och annat fniss! Nu får vi vila våra trötta ben för imorgon är en ny dag här på lägret!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 East. Bokmärk permalänken.