Dag 4 -West – Idag har vi haft väder…

…alla slags väder. Vi har haft regn, sol, snö, blåst, hagel, mer regn och sol. Och detta under 30 minuter. Och så fortsatte det hela dagen…

Imorse blev vi väckt av ledarnas skönsång ”God morgon, god morgon…” Åhh…vad fort morgonen kom idag. Men, bara att gå upp! Idag var det vandringsdag. Vandringen var väldigt bra. Vi fick börja med att gå över en fors på en hängbro för att komma till vandringsspåret, sen fick vi gå i tystnad. Temat för dagen var den gröna pärlan, skapelsens pärla. När vi gick i tystnad skulle vi lyssna på naturen; vad såg vi, vad upplevde vi, vad hörde vi, vad kände vi? Det var mycket nytt vi upptäckte runt omkring oss som vi inte hade lagt märke till när vi gick och pratade med varandra. Det var så skönt att gå i tystnad att vi övertalade ledarna att få fortsätta göra det. Och det fick vi! Det är en speciell känsla att gå 24 personer bredvid varandra utan att ett ord säjs.
Väl framme vid lunchplatsen möttes vi av en såå vacker fjällsjö med alldeles klarblått turkost vatten. Hade det inte varit sju grader och regn hade vi badat!

På kvällen efter middagen samlades vi i gruppen för att måla våra gipsmasker som vi gjort. Insidan av maskerna skulle vi måla så som vi känner oss och utsidan skulle vi måla så som vi visar oss mot andra.

Nu är vi riktigt möra i våra kroppar och längtar efter sängen, men först ska vi fira aftonbön och få i oss lite kvällsfika.

Undrar vilken godnattvisa ledarna sjunger för oss ikväll?

PS. Nu fungerar lägertelefonen igen


 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 West. Bokmärk permalänken.