2015 Dag 4 -EAST- Who am I? I am me!

Fader Karin kom och väckte oss med sin väna stämma denna morgon. Efter morgonbön och frukost började vi att arbeta med frågan: Vilka är vi, egentligen? Rent hypotetiskt går det att beskriva vad en människa är: rent kemiskt, utifrån utbildning etc. Ingen av dessa beskrivningar ger dock en fullständig bild av vad en person är. Idag har vi, på olika sätt, fått fördjupa oss i detta ämne.

Lunchen bestod idag av antingen: gräddstuvad pyttipanna, panerad sej, currygryta med bönor eller köttgryta. En meny med flera olika val alltså.

Efter lunchen hade vi vårt första, riktiga, OS-pass. Under detta genomförde vi bland annat följande grenar: Irländsk julafton, bollstafett och gå på tid. God laganda och kämparanda präglade detta pass.

På eftermiddagen fick vi våra Biblar. Ledarna förklarade också hur Bibeln är uppbyggd och vi fick göra några praktiska övningar i att slå i den.

Efter middagen som bestod av kyckling, ris och thaicurrysås, fick vi göra gipsmasker på varandra. Detta är en övning som går ut på att behandla varandra på ett schysst sätt. Lite bibliskt skulle det gå att säga att den går ut på att behandla sin nästa som jag själv vill bli behandlad. Ganska bokstavligt faktiskt då vi byter plats halvvägs genom övningen.

Efter aftonbön och kvällsfika är även denna dag till ända. Vi hoppas en god natts sömn och på vackert väder under morgondagen då vi åter ska vandra.

God Natt önskar Ottsjö-East

PS. Nu fungerar Lägertelefonen igen.

 

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2015 East. Bokmärk permalänken.