2014 Dag 18 (del II) -WEST- Konfirmation söndag 6 juli 16.00

Äntligen konfirmation!

Så var detdå dags för konfirmationsdag 2.

Vi träffades i kyrkan kl 15.00 den härligt fina och varma söndagen för förberedelser med kors- och ljusbärandet, kollektupptagningen, övande av läsning av bön mm. Alla var vi nog lite spända för dagens evenemang! Men allt kändes bara fint så vi gick sen ner för ombyte till vita fina kåpor i Klockargården.

Sen ställde vi upp och började vår procession upp mot kyrkan. På vägen dit behövdes det både knytas skosnören och fixas med halskragarna så att vi såg anständiga ut när vi stegade in i den sprängfyllda kyrkan. Där väntade över 200 gäster som bara längtade att få se just ”sin bästaste” konfirmand skrida fram i kyrkan.

Hela församlingen reste sig upp när vi kom in i kyrkan. Snabbt inne  i koret så inledde vi med att stående sjunga psalmen 200 ”I denna ljuva sommartid…”, kunde det vara mer passande?

Sen inleddes konfirmationsmässan som vanligt ”I Guds Faders, Sonens och den heliga Andens namn” och sen var allt igång med bön av konfirmander, redovisning av två bibelberättelser som vi dramatiserade med sång, trosbekännelse, bekräftelse, handpåläggning och ännu mera bön över konfirmanderna där även de dopfaddrar som ville, var med. Så höll ledarna tal och de unga ledarna höll i förbönen. Så var det nattvard och konfirmanderna fick ta emot den först av alla.

Så närmade sig slutet av gudstjänsten efter nästan 1, 5 timme och som avslutning så sändes konfirmanderna ut i världen för att göra den lite bättre för alla människor, för att bära fram både bröd och fred i världen.
Ett stort och viktigt uppdrag!

Så avslutades gudstjänsten med uttåg, kramar och fotografering och en sista ”brölande” lägerhälsning.

Tack finaste konfirmanderna och lycka till på livets väg!
Må din väg gå dig till mötes!!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 West. Bokmärk permalänken.