2014 – Dag 14 – HEMMA – Gud i andra religioner

 

Idag började vi dagen med att samlas vid snäckan för att sedan åka på olika studiebesök i stan. Vi började vårt studiebesök på judiska museet där vi fick en guide som lärde oss mer om judendomen och deras syn på Jesus och olika högtider. Vi hade en bra guide som gav oss exempel på skillnader och likheter inom judendomen och kristendomen, han berättade även om judendomens lagar och matregler vilket alla verkade tycka var jätteintressant.

Efter besöket så gick vi till tunnelbanan där vi åkte mot Medborgarplatsen för att äta en god lunch på Pizza Hut. Vi träffade även på konfirmander och ledare från Ottsjölägret. När alla var mätta begav vi oss till den stora moskén på Söder. När vi kom in var vi tvungna att ta av oss skorna och sätta på oss långa dräkter som påminde om kåpor vilket vi tyckte var kul! När alla hade bytt om fick vi en rundtur i moskén. Vår guide berättade fakta om byggnaden och visade oss olika rum. Tjejerna fick gå in och titta på den speciella ”kvinnovåningen” där kvinnor brukar be, dock fick killarna inte gå in. Sen så gick vi högst upp i mosken i en sal där vi bl a fick ställa frågor. Vi lärde oss om den islamska fastan och lite om deras syn på Jesus. Efter dagens intressanta besök så har vi fått en större inblick för de andra religionerna och kan se ganska stora likheter. När besöket på moskén var slut så skiljde vi oss åt och många konfirmander följde med ungdomsledarna till Skansen!

Bilder från dagen kommer imorgon!

 

 

Det här inlägget postades i Hemmaläger 2014. Bokmärk permalänken.