2014 Dag 15 -EAST- Paus i repandet för studiebesök

Idag så hade vi inga repetitioner. Istället så träffades vi vid ”snäckan” i Huddinge centrum för att åka på lite studiebesök.
Det första studiebesöket var i moskén på söder. När vi kom dit fick alla tjejer sätta på sig en typ av särk. Den påminde lite om en städrock och iklädda i dessa såg vi lite ut som Yoda eller Jawas. Vår guide var mycket bra, informativ och trevlig.
Hon visade runt oss i de olika lokalerna i moskén bland annat så satt vi uppe i kupolen, som syns från Medborgarplatsen. I det rummet så är ljudegenskaperna lite speciella.
Den eller de som sitter mittemot en hörs precis som om de satt alldeles bredvid en.

Efter vårt första studiebesök så var det dags för lunch. Den, lunchen, fick vi äta på en snabbmatskedja i närheten. Här kunde alla äta så mycket eller så lite de kände för. Mätta och belåtna fick vi sedan botanisera lite i butiker och liknande kring Medis innan vi åkte till nästa anhalt för dagen.

Vårt andra studiebesök var på det judiska muséet i Vasastaden. På vägen dit hann vi även skrämma upp lite middagsflanörer i Vasaparken då vi körde några sånglekar där.

Även besöket på det judiska muséet var mycket intressant och vi hade även här en mycket bra guide.

När vi får de tre bokreligionerna presenterade så här tätt inpå varandra så ser vi en del skillnader med det går också att se att det finns väldigt många saker som påminner om varandra och en hel del saker vi har gemensamt.

Efter det sista studiebesöket så styrde de allra flesta av os kosan mot Skansen och kvällens Allsång. Hoppas att det inte regnar för mycket på oss!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 East. Bokmärk permalänken.