2014 Dag 14 – EAST – Hemmaveckan är igång!

När vi samlades för morgonandakt idag var det inte i vår ”fjällkyrka” uppe i Ottsjö – det var i Huddinge kyrka! Lite ovant, men det blev super ändå! Morgonandakten leddes av hemmalägrets ungdomsledare, som var väldigt välkomnande då det visade sig att de kunde vår favoritsång (One of Us). Efter det delades vi in i våra konfirmationsgrupper, för på lördag och söndag smäller det! Lördag kl 16 och söndag kl 13 konfirmeras vi, och inför det har vi nu valt psalmer som församlingen tillsammans kommer sjunga. Tips till er som kommer: öva upp sångrösten för ni kommer få sjunga mycket!

Det är mycket praktiskta saker som ska ordnas inför helgens konfirmationer: hur vi ska stå och gå in och ut ur kyrkan, vem som ska göra vad under gudstjänsten, vad vi ska läsa, och sist men inte minst: ta reda på vilken storlek var och en har på kåpan! Vi fick prova ut storlekar på kåpor, för konfirmationen och konfirmandfotot som vi tog med hela gruppen.

Efter det var det äntligen dags för lunch! Husmor i Klockargården hade lagat kycklinggryta med ris… mums! Mätta i magen gick vi tillsammans alla konfirmander till Rådsparken för ett gemensamt lekpass, lett av ungdomsledarna från båda lägren. När vi hade lekt av oss delade vi upp oss i konfa-grupperna igen och började spåna på våra redovisningar. Hur de blir får ni se till helgen…

Imorgon ska vi på studiebesök i stan hela dagen, och sedan ska några av oss vidare till Allsång på Skansen. Spana efter oss i röda band bland publiken! Tills dess, ha det bra!

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 East. Bokmärk permalänken.