2014-Dag 13-HEMMA- Ökenpärlans dag

hem_140630_1 IMG_2565 IMG_2582 IMG_2615 IMG_2638

Idag började vi dagen med en gudstjänst i kyrkan tillsammans med Ottsjös konfirmander och deras ledare. Vi fick sitta på mattor på golvet som var lagda framför altaret.

När vi kommit ut ur kyrkan så fick vi en övning där vi skulle jobba tillsammans. Vi fick ett lååångt snöre som var ihop bundet vid ändarna så att det bildade en väldigt lång cirkel. Vi fick sedan ställa oss och hålla i repet med båda händerna. När vi gjort detta fick varannan person en ögonbindel. Vi skulle sedan ”göra” olika former med repet, som att ställa oss i en triangel. Grejen var att de som hade ögonbindel fick prata medans dom som kunde se var stumma. Vilket gjorde att vi fick lita på varandra och försöka kommunicera utan att använda ord.

Dagens tema har idag varit Ondska eller Öknens pärla. Därför fick vi en övning som kallas för Njurdonation. Den gick ut på att vi fick 7 st olika personer med olika åldrar och olika kön. Vi skulle sedan sätta dessa i en slags ”rangordning” om vem som skulle få njurdonationen först. När vi var färdiga med den listan fick vi sedan reda på fler, lite djupare, saker om varje person. Vilket helt ändrade vårt sätt att tänka. Vi fick också spåna lite kring just ordet Ondska. Vad tänker du på när du hör ordet Ondska?

Vi har idag också gjort oss iordning inför Skansen imorgon, vilket innebar att vi fick göra jättecoola bandanas som vi ska ha! Vi har också haft ett långt lekpass tillsammans med Ottsjö och deras ledare idag. Vi körde lekar som ”Muffinman” och ”Lasse går i ringen”!

Vi avslutade dagen med att gå till kyrkan och ha andakt. Våra ungdomsledare spelade upp en liten teater för oss och sedan så pratade vi lite om Tystnadspärlorna. Vi fick ta en helt egen bänkrad i kyrkan där vi sedan låg i tystnad och vilade. Våra ledare blev nog förvånade över att vi kunde vara i tystnad så pass ”lång stund”.

I morgon skriver vi ingen dagbok för vi kommer att vara på Allsången på Skansen tillsammans med de övriga konfirmanderna från Huddinge. Kolla på TV så sesvi!!

 

 

Det här inlägget postades i Hemmaläger 2014. Bokmärk permalänken.