2014 Dag 12 -WEST- Sista natten med gänget

Tack för nu, sista rapporten härifrån Vålådalen konfirmandlägret 2014. Det är natt när jag skriver detta…..

Idag har vi tillsammans med East haft upplevelsevandring. Konfirmanderna leddes runt med ögonbindel i berättelserna kring Jesus sista dagar på jorden. Vi var med i Getsemane trädgård, vi bar korset, vi fick känna på spikarna, vi fick känna mobben som bara ville DÖD. Men sen fick vi också förstå och uppleva uppståndelsens kraft precis som kvinnorna vid graven en gång för länge sen gjorde.

Efter lunchen hade vi vår sista lektion kring begreppet liknelser som Jesus gillade att ”svänga” sig med. Vi hann också med hans ”jag är”-ord samt spontanteater kring några av våra mest kända bibelberättelser. Det sistnämnda som en kort uppladdning inför kvällens spännande fjaskoval.

Innan middagen hade vi ett avgörande heat på lägrets OS-tävlingar. Det var spännande värre och ”De fem pålarna” vann hela tävligen tätt följda av ”Bonnfires”, ”Fantastic four” och ”Trädz”.

På fjaskovalen var det fantastiska uppträden, den ena efter den andra talangen uppträdde på vår scen väl uppbackade av ledar-kvartetten. Sen lekte vi några kluriga lekar där vi verkligen fick tänka klart och hålla tungan rätt i mun, saxen och pennan i rätt hand!

Efter det sena kvällsfikat firade vi mässa i Taize-anda och vi sjöng och bad tillsammans i en stearinljus-upplyst sporthall! Det var fint!

Imorgon blir städningen och ihopackningen det viktigaste inslaget på vår sista dag tillsammans innan bussen kommer som tar oss till Östersund. Där tar vi tåget som sen åker vidare mot storstan. Saknar fjällen och det underbara midnattsljuset redan!

Väl mött alla mammor och pappor på centralen torsdagkväll!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 West. Bokmärk permalänken.