2014-dag 10- HEMMA- Jesus

Kära dagbok!

Idag har vi varit med Jesus hela dagen. Vilken kille!

Dagen började som de flesta dagar under vår konfirmandtid med en morgonandakt. Efter andakten fick vi lära oss hur man hittar i evangelieboken som finns i psalmboken. Vi pratade om den kommande söndagens gudstjänst, där vi ska vara med och göra lite olika uppgifter.

Vi fick sedan bekanta oss med Jesus. Ledarna spelade upp ett drama om hur det skulle kunna vara om man var kompis med Jesus. Sedan fick vi, i tre olika gruppen, varsin berättelse från bibeln som vi skulle dramatisera. Dessa berättelser spelade vi sedan för varandra.

Innan lunch fick vi varsin pappersram och utifrån den gemensamma bilden som vi målade igår välja en bit som vi tyckte sa något om Gud. Vi fick rama in våra alster och namnge dem.

Efter lunchen så lekte vi i Rådsparken. När leksunden var över gick vi tillbaka till Kyrkskolan. Dags att få lära oss lite mer om Jesus. Vi blev nu uppdelade i tre grupper och varje grupp skulle utgöra en redaktion. Varje grupp fick varsin berättelse om Jesus som vi skulle skriva om. Arbetet på redaktionerna fortlöpte fantastiskt och resultatet av tidningarna får vi se imorgon…

 hem_140626_1 IMG_2106 IMG_2117 IMG_2183 IMG_2244

Det här inlägget postades i Hemmaläger 2014. Bokmärk permalänken.