2014-dag 9-HEMMA- Konstnärer

Vi började dagen med att som vanligt ha andakt uppe i kyrkaskolan. Vi sjöng några psalmer och bad tillsammans om Herrens bön.

Efter andakten samlades vi inne i vår konfirmandsal och gick en runda och frågade ”Hur känner ni om gårdagen?”. Efter detta så pratade vi mycket om Bibeln och Gud, vilket sedan blev vårt tema för dagen. Vi har lärt oss vad Bibeln är uppbyggd av och hur man hittar i den.  Vi fick en lista med olika platser i Bibeln som vi skulle hitta, som ex Joh 14:27. Vilket är Johannes evangeliet, Kapitel 14, vers 27. När vi sedan hade letat upp platsen så skulle vi läsa versen och skriva upp vilka djur som fanns med.

När vi var färdiga med att utforska Bibeln så gick vi ut och hade ett snabbt lekpass i Rådsparken med våra ungdomsledare. Vi körde en lek som heter Vinken som vi alla uppskattade. När detta korta lekpass var slut så fick vi komma in i konfirmandsalen, och upptäcka att där på bordet låg ett STORT papper, och på pappret stog muggar med vatten och plattor med vattenfärger. Vi blev tillsagda att ta varsin pensel och ställa oss kring bordet med det stora pappret. Vi skulle sedan måla vad vi än kände för, bara det att ca var 30:de sekund så skulle alla flytta ett steg till vänster och sedan fortsätta på någon annans målning, eller lägga till något till den. Vi fyllde hela pappret så att nästan inget vitt syntes.

Sedan var det dags för Lunch. Snälla Dolores i köket hade lagat en jätte god soppa åt oss och till efterrätt fick vi pannkakor med sylt och grädde. Efter denna kulinariska måltid så var det återigen dags för HK – Hemma Kamp i Rådsparken.

Vi fick köra lekar som Vattenstaffet, då vi skulle fylla en 2 liters petflaska med vatten genom att skicka vatten från en hink. Vi fick använda muggar, men det kluriga var att man behövde hålla muggen i munnen hela tiden.. Vi körde också Ja och Nej. Detta är en lek då vi fick en rad påståenden sagda för oss som vi sedan skulle svara ”fel” på, vi skulle alltså svara tvärt emot, Så ja var nej och nej var ja.

När vi sedan kom in igen så fick vi ett stort papper med en cirkel där alla månaderna stod uppskrivna. Vi fick och en bunt med lappar och klädnypor. På lapparna stog flera olika kristna högtider. Vi skulle sedan placera ut lapparna i cirkeln där vi trodde att just den högtiden inträffade på året.

Efter det så var det tack och adjö för idag, men innan det så tog vi varandra i hand och läste Välsignelsen tillsammans.

 

hem_140625_1 IMG_2035 IMG_2041 IMG_2047 IMG_2039

Det här inlägget postades i Hemmaläger 2014. Bokmärk permalänken.