2014 Dag 11 – EAST – Efter regn kommer solsken så att säga

Vi började dagen med andakt – som alltid ett härligt sätt att starta morgonen på…

Efter frukost samlades vi och pratade lite om dagens tema: Nattens och dödens pärla. Vi pratade om vad som definierar oss som människor och vad som skiljer oss från andra arter: till exempel vetskapen om att vi ska dö någon gång. Efter det gick vi igenom och hade en begravning för ”en människa” för att få reda på: Hur funkar egentligen en begravning och vad är det som gör en begravning komplett? Vi sjöng klassiska psalmer och hade tända ljus i vårt andaktsrum som vi byggt själva och gjort till vår ”kyrka” under vår vistelse här. Vi pratade även om hur det går till efter att en människa har dött, från dödförklaring till begravning och även sorgen som kommer med någons död.

 

Sedan bröt vi av med lite lekar innan det var dags för lunch! Kökets Spaghetti Bolognese gjorde oss mätta innan vi började med nästa lektion. Då fick vi föreställa oss vart man kommer efter döden och hur det ser ut där, och sedan illustrera det på papper. Det var lite knepigt först.. Vi insåg att alla hade olika föreställningar om hur det ser ut. Kanske är det ett paradis, ett moln, omgiven av änglar eller en plats i naturen?

 

Vi hade även högläsning ur bibeln och fick höra hur Jesus resa från att han blev förrådd till det att han återuppstod och däremellan hans död på korset. Många hade inte hört hela storyn förut – men nu har vi full koll. Men efter att ha suttit stilla ett tag så ville vi ut i solen… för ÄNTLIGEN fick vi ta del av den! Så vi lekte kurragömma med dunk och gömmakurr (omvänd kurragömma) runt om på gården och plötsligt var det dags för middag! Vi hade på känn att det skulle bli något med ris då vi kände lukten strax innan middagstid, och gissa vad? Det blev det! Ris och kycklingwok i kokosmjölk till och med! Mätta och belåtna intog vi filmsalen och såg Prinsen av Egypten, där vi kände igen oss i historien som berättas efter att ha läst lite delar av bibeln. Tänk att en så gammal bok fortfarande är så aktuell!

 

Därefter avslutade vi dagen med kvällsfika och andakt, innan vi gick och borstade tänderna och väntade in ledarnas godnattsång. Vid det här laget VET vi att de kommer och sjunger för oss! Undrar vad de sjunger imorgon… det är ju faktiskt redan sista kvällen då!?

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 East. Bokmärk permalänken.