2014 Dag 10 -EAST- Äntligen solsken!

Även fast himlen var lite grådaskig direkt efter morgonens andakt så sken det ganska snart upp. Det kändes väldigt skönt då vi har haft lite otur med vädret tidigare under lägret. Det var till och med så pass varmt att nästan samtliga deltagare på dagens vandring fick lov att lätta på klädsel efter bron. Bron ligger cirka en kilometer från sporthallen i vilken vi har våra andakter.
Under dagens vandring fick vi även gå ungefär två kilometer, på spänger, helt för oss själva. Ledarna hade tidigare gjort oss uppmärksamma på hur tyst det är här uppe när vi inte pratar eller har andra ljud för oss. Faktum är att det enda vi hörde under denna del av vandringen var våra egna andetag, steg och eventuellt gnissel från vår egen utrustning samt en fågel som gav ifrån sig varningsläten då vi passerade dennes rede. Med tanke på att, vi alla, hade andra deltagare på lägret framför och bakom oss så behövde ingen heller känna sig utelämnad utan kunde känna en trygghet i sin ensamhet under denna del av vandringen.
Dagens vandring var också den längsta som vi gör under vårt läger här uppe. Det märktes i fötter och ryggar både under lunchrasten och när vi sedan kom hem. Dock verkade de allra flest tycka att det var mödan värt med tanke på de intryck vi fick under dagen. Vid ett flertal tillfällen sades saker som: vart man än tittar så ser man ett vykort, det känns som om vi är i ett fantasiland och vi befinner oss mitt i ett vykort.
När vi kom hem från vandringen var alla som sagt ganska trötta. Vi hade därför, bortsett från en kortare reflektion om vandringen, inga jättekrävande uppgifter under kvällen. Vi åt middag, badade bastu och bad tunna, hade kvällsfika och kvällsandakt.
Det är sannolikt så att de flesta av oss hade bråttom till daten med John Blund ikväll. God Natt!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 East. Bokmärk permalänken.