Dag9- Strutfotboll med Maffian

Sista dagen på lägret! Och vi ska göra det bästa av dagen! Morgonen började med andakt och därefter ett ledardrama om hemlighetspärlorna, de enda pärlorna som vi har kvar i frälsarkransen. Sedan fick alla en hemlig vän, en person i gruppen som vi skulle vara extra snälla emot under hela dagen. Precis som när man var liten och gick i lågstadiet, roligt!

Därefter gick vi supersnabbt igenom kyrkoåret, med alla de olika färgerna och bibeltexterna. Därefter visade Rebecca lite bilder och videos från tidigare konfirmationer som inspiration till vad vi ska göra på våran som vi ska börja planera snart. Att göra drama tycker vi är tråkigt, sjunga är lika tråkigt det, dock så har vi valt sånger som vi ska sjunga, nu gäller det bara att alla verkligen sjunger också, blir himla pinsamt om vi står där allihopa, med mickar och allt och alla bara står och skrattar för ingen sjunger. Vi har med andra ord mycket att öva på under hemmaveckan… Vi ska ju som sagt få ihop en redovisning, men är alla öppna och glada för nya förslag och idéer så kommer redovisningen och konfirmationen bli jättebra!

Efter lunch gjorde vi nu lite olika sammarbetsövningar, flytta tändstickor, hjälpa varandra över ”elstängsel”, ”trafikstockning” och en förtroende övning där man ska falla och så ska gruppen ta emot en. Läskigt var det, var bara Alexander av konfirmanderna som vågade!Sedan blev vi indelade i två lag och gjorde organisationsleken. Vi fick 1 timma på oss att lösa så många uppgifter som det bara gick, vi skulle bland annat hitta en spunk, bygga en blåmesfångare, hämta saker på bokstaven M och hitta på så många ord som det gick i ordet ”konfirmationsläger”.  Tiden går så fort här så efter detta var klockan redan 5 och det var tid för middag, den sista middagen på lägret 🙁

P1017471k P1017475k P1017483k P1017487k P1017498k P1017509k

 

När loggboken var skriven för sista gången samlades vi igen för att gå igenom resultatet på organisationstävlingen och SPELA FOTBOLL, som vi har längtat! Dock hade ledarna hittat på att vi skulle ha strutar av papper på huvudet så vi endast såg i ett litet hål och gissa vad svårt det var att hitta bollen och se de andra spelarna. Några tyckte såklart att detta var det supertråkigaste som fanns och ville inte ens prova… -.- medan de flesta andra spelade boll för glatta livet och några mål blev det faktiskt. Vi fick till och med publik som satt och tittade och skrattade, det såg tydligen ganska roligt ut, haha. 🙂

 

P1017516k

Göran har gjort en strut! Så här såg vi alla ut när vi sprang runt på fotbollsplanen och försökte spela fotboll. Efter lite träning på planen gick vi in i värmen och lekte maffia några gånger, det tyckte vi minsann var jätteroligt. Hade vi fått bestämma helt vad vi skulle göra under detta läger hade vi lekt maffia, 4 man i soffan, tittat på fotboll och haft fritid. Fett värt! eller?

Dagen avslutades med att några tittade på alla bilder som tagits under lägret, är uppåt några hundra samt ett 50 tal filmsnuttar har filmats. Läggtiden var även idag som den var igår på midsommar flyttad från 22.30 till 24.00. Men sen är ju frågan om vi verkligen gick och la oss då…

”God natt” ses imorgon!

 

Det här inlägget postades i Hjälmarlägret 2014. Bokmärk permalänken.