2014 Dag 9 -WEST- Öken var temat men det blev snö!

Ni ska ut i öknen idag!
Nej, vi tar Ottfjället istället sa vi….

Idag har våra samtal rört sig kring den sandbruna ökenpärlans ämne.

Den karga och torra öknen som faktiskt liknar fjällen rätt mycket. Det växer väldigt lite på det karga fjället ovanför trädgränsen och det som orkar växa är både litet och förkrymt.

På väg upp på Ottfjället har vi samtalat kring hur det känts när våra liv varit öken och hur man kan göra för att stötta varandra. Vad ska man säga, hur kan man finnas till för någon på bästa sätt? Finns det någon mening med det som gör ont? Vad ska man säga till den som har det jobbigt? Vi har också lyssnat på Bibelns berättelser om Jesus tid i öknen och andra bibelfigurer som hamnat i det karga och svåra.

På vår vandring mot toppen så var tyvärr inte vädrets makter helt på vår sida så vi blev tvungna att vända när vi hade ca 3 kilometer kvar. Snön låg tjock och vit på vandringsleden så den blev svår att se och slipprig och halkig att följa. Vi såg heller inte den 1265 meter höga toppen då den var molntäckt. Så vi tog beslutet att vända då det kanske blivit farligt för oss däruppe bland molnen. Men vi hade en härlig bestigning ändå och utsikten var hänförande. Vi gjorde upp eld och åt vår medhavda lunch och lekte snöbollskrig.

Väl hemma blev det film innan hamburgarmiddagen innan ännu ett öken-pass tog vid. Innan andakten hade vi lekpass för att inte bli alltför dystra och ökensandiga och sen var det bara aftonbön och kvällsfika kvar på dagen. Nattning som vanligt idag igen, den är så mysig så den kommer man att sakna!

Predikar skriver: Allt har sin tid, gråta har sin och skratta har sin. Så sant, för om man aldrig har haft det jobbigt är det svårt att veta hur det är när man har det bra.

Sov gott och vi ses i morrn önskar Ottsjö WEST!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 West. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 2014 Dag 9 -WEST- Öken var temat men det blev snö!

 1. Nina Solander skriver:

  Jag har också bilder med snö från Ottfjället, men det var 1985 🙂
  Ni verkar ha roligt och även om man kanske kan längta hem lite ibland så passa på och njut för ni kommer sakna både varann och Ottfjället när ni kommer hem, det kan jag lova!
  Ni har inte missat något här hemma, vi har just upplevt den kallaste midsommarhelgen på 140 år 😮
  Vi ses på torsdag!

 2. Anna Ekerby skriver:

  Hej!
  Det låter som ni har det fint tillsammans och får dela många äventyrliga och roliga stunder. Tack till Dig eller till Er som skriver så fint och gör att vi här hemma får ta del av ert lägerliv! Jag läser dagboken varje dag med spänning!
  mvh Anna Ekerby

Kommentarer inaktiverade.