Dag 8- Dans kring granen och 5-kamp!

GLAD MIDSOMMAR!

Idag när vi blev väckta var det midsommar, alla hade längtat efter sol och 25 grader varmt, vi hade förberett våra klänningar och shorts och var redo för värmen. Men… när vi vaknade så var det blåsigt blåsigt blåsigt och kanske bara 15 grader men sol i alla fall!

Ledarna hade ledardrama i vanlig ordning följt av en kort prata om beskymmerslöshetspärlan. Idag hade vi inga lektioner alls, midsommar till ära. Kan ni gissa hur skönt det var! EN hel dag med bara hopp och lek! 😀

Första leken för dagen var en favorit i repris, fyra man i soffan. Därefter lekte vi psykologen och psykologerna löste sjukdomen snabbare än vanligt, bra jobbat!

Sedan var det redan dags för lunch, det blev buffè nere i matsalen: sill, potatis, ägg, gräslök, köttbullar, prinskorv, lax ja allt fanns. Vi åt lite för mycket… men det var ju så gott. Till efterrätt fick vi jordgubbspannacotta, mums!

 

20140620_120808k 20140620_122707k

Efter lunch började den ärofyllda klassiska 5-kampen!!! Gren 1 var  gåtor och problem. Vi var tre lag som under dagen skulle komma på lagnamn, lagsång och maskot, samt att få så bra poäng som möjligt i alla grenarna. Under gåtor och problem gällde det att lösa så många av gåtorna och problemen som det gick under 40 minuter, olika gåtor var värda olika poäng så det gällde att välja strategiskt.

Vi gick raskt vidare till gren 2 när 1’a var klar. Vattentransport. Lagen fick trasiga muggar som de skulle frakta vatten i mellan dem, från första person till sista som hällde i en skål. Första lag som fick vattnet att rinna över kanten vann. Det var mycket klagomål från vissa håll under denna lek, det gjorde ont i ryggen och var dåliga muggar och kallt och eländigt. Å andra sidan var det bara klagomål från de lagen som inte vann… anar en del dåliga förlorare ibland oss…

 

P1017318 P1017330k

Sedan slog kl 15. När klockan blir 15 på Hjälmargården så ska alla vi dansa kring granen. Det är obligatoriskt! Ett surt ansikte här och där blev efter några rundor kring granen mycket gladare. När vi var färdig dansade och glada gick vi in och fortsatte med femkampen, del 3 väntade, sång/charad tävling. Alla lagen kämpade på väldigt bra trots att det ansågs orättvisst då vissa fick ”världens lättaste och vi fick bara svåra”, de dåliga förlorarna dök upp även här 😉

Sedan blev vi ombedda att ta på oömma kläder och gå ner till stranden. Där skulle vi springa diverse staffetter. Det var både, roligt, svårt, jobbigt och asjobbigt. Ett lag blev diskade pga att de vägrade göra två av grenarna, mjaa, vad hände med att göra sitt bästa för laget? De andra två lagen kämpade i alla fall, ända in i slutet!

P1017360k P1017382k P1017390k P1017406k

P1017399k

Detta kan vara lägrets roligaste bild? Vad är det egentligen som händer? Vad gör vi ens? Vad tittar Göran på? Varför springer Madeleine? Vad letar Pernille efter och varför är Mattias helt omvänd mot alla andra? Så många frågor…

Efter stafetterna väntade middag som var grillat! Vi fick kött från köket som Leo och Göran stod och grillade, till det fick vi potatissallad, sallad och beasås. Yummie.

P1017419k Grillar mashmallows och fotar med våra mobiler, finally.

När vi ätit klart, kollat fotboll, skrivit loggbok OCH fått våra mobiler mycket tidigare än vanligt (yes!) var det tid för den sista grenen i 5-kampen. Vi gick ner till stranden igen och fick veta att vi skulle göra sandslott! Vi fick 50 minuter på oss att skapa ett slott, ett djur eller vad som, bygg och skapa!

P1017456k P1017438k

 

När sandslotten var färdigbyggda och färdig bedömda samlades vi i soffrummet för att få reda på vem som tagit hem den ärofyllda första platsen i Hjälmarspelens 5-kamp! Vinnande laget fick ett fin fint pris och tvåan och trean fick tröstpris.

 

P1017465k

Delar ur det vinnande laget, ett segerskrik på stranden.

Sedan fick vi fritid resten av kvällen, vi hade andakt och kvällsfika förstås men annars så fick vi göra vad vi ville. Kl 24.00 var det klassiskt nattdopp! Våra ledare Amanda, Rebecca och Emma hävdade att det är tradition och obligatoriskt med nattdopp på midsommar och några av oss konfisar hängde också med ner på nattbad! Vi kan ju inte riktigt påstå att det var varmt och skönt, men är det tradition så är det 😉

P1017346k P1017355k

Glad midsommar på alla er där hemma, natti natt 🙂

Det här inlägget postades i Hjälmarlägret 2014. Bokmärk permalänken.