2014 Dag 8 -WEST- Kärlek hela dagen

Idag fick vi sovmorgon!!!! Dagen började med att en av våra ledare väckte oss med riktig skönsång. Vi fick geléhjärtan, två var, serverade på ett litet fat till frukost så att vi riktigt kom in i kärlekstemat!

Efter en god frukost började förmiddagens lektion som inleddes med att vi fick skriva på post-it-lappar vad vi tänker på när vi hör ordet ”kärlek”. Det blev väldigt många ord, kärlek för oss kan vara mamma, familj, vänner, hjärtan, rött, trohet m.m. Därefter fick vi dela upp oss i tjej och killgrupp och vi fick prata tillsammans om vad vi undrar över och tänker på när det gäller killar respektive tjejer. Det bästa var att vi fick också svar på våra frågor från den andra gruppen! Det var en väldigt rolig förmiddag!

Efter lunchen, som bestod av kött och potatis fortsatte vi med temat löööööööv. Vi fick höra en liten del av Höga Visan som finns i Bibeln, gamla testamentet. Det var ibland svårt att hålla sig för skratt när ledarna läste: Ditt hår är som en flock getter som strömmar uför Gileads berg. Sedan delade vi åter upp oss i två grupper, tjejer och killar, och då fick vi skriva vår egen version av Höga visan. Ojojo vilka poeter som finns inom oss! Vi fick också prata en del om den mer allvarsamma delen av sex och kärlek.

Lektionspasset innehöll även en värderingsövning, ett spel, som heter ”Tyck till”. Där lade ledarna ut fyra namn på fiktiva personer som sedan fick olika egenskaper. Vår uppgift blev att ställa sig vid den person som man kunde tänka sig att bli ihop med. Det var svårt, för det är så många egenskaper som är så bra, men också många egenskaper som man värdesätter mindre. Dagens OS-tävling var att städa rummen. Efter en vecka kan ett rum bli väldigt sunkigt, vi har ju använt oss av alla våra varma och regntäta kläder, vi har använt gummistövlar och kängor. Rummen fick sig en välbehövlig omgång och ju renare och finare desto bättre!

Dagens middag var rostbiff och potatisgratäng, åååååå så gott! Vi fick också äta upp resten av gårdagens midsommartårta och den var lika god idag som igår…nästan godare faktiskt! Vi har hälsat på mobilerna idag och de verkar må bra fortfarande trots att de används så lite. Kvällen spenderade vi i idrottshallen där vi lekte lite lekar i kärlekens tecken. Idag har vi också firat mässa tillsammans  och efter kvällsfikat var det bums i säng sa ledarna till oss. Och vi ska nog lyssna på dem, för imorgon ska vi vandra. Så god natt på er allihopa och sov gott.

 

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 West. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2014 Dag 8 -WEST- Kärlek hela dagen

 1. Ann-Mari Apelgren skriver:

  Hej Frida mitt hjärta!

  Ni ser ut att ha det toppen med många roliga strapatser. Letade efter foton från dopet men kunde inte hitta några. Inte dåligt att börja dagen med gelehjärtan:)

  Vi har precis kommit hem från ett mycket trevligt midsommarfirande.

  Många kramar Mamma

  Linnea och Kalle hälsar också

Kommentarer inaktiverade.