2014 Dag 8 – EAST- Vädret är inte alltid med oss

Denna lördagsmorgon vaknade vi upp till snö och riktigt mulet väder… men trots det så var det vandring på schemat! Dagens pärla var Ökenpärlan (den här dagen fick vi på riktigt känna på hur öken kan kännas också). Efter frukost började vi dra oss upp mot Ottfjället. Vägen dit började med en grusväg, som var väldigt lång med flera backar. Våra ben var lite trötta efter gårdagens disco och vädret var lite jobbigt att gå i. När vi kom upp en bit för grusvägen, stannade vi vid ett vindskydd och en bäck. När vi kom dit och satte oss ner kände vi av kylan, tur att vi hade lite skydd för den blöta snöstormen som började blåsa upp! Vi insåg tillsammans med ledarna att det inte skulle funka att försöka ta oss upp till toppen – och fick därför efter en kort paus med varm dryck och påfyllnad av vatten från bäcken gå tillbaka till fjällstationen. Det var lite öken att inte komma upp till toppen, men det var helt ok att gå hem till varma huset igen.

Väl tillbaka satte vi oss tillsammans och åt vår matsäck, inomhus! Det var mycket trevligt, lite som en picknick när alla satt tillsammans i husets kök (som vi delar med West). Efter lunchen var det dags för Mission Impossible – en tävling i OS-lagen där man får en lapp med massa utmaningar på att utföra under en viss tid. Man ska göra så många som möjligt, då ju mer man gör desto fler poäng får man. OJ vilken fart det var på alla! Ledarna hann knappt med att pricka av vilka utmaningar vi gjorde! Det var ju så många uppgifter, så lite tid! (2 timmar räckte knappt) För att förklara vad vi egentligen gjorde så kommer ett exempel på utmaningar: spela upp en scen ur en film, få hela laget på en stol samtidigt, klä ut sig, servera en romantisk middag till ledarna, ja ni fattar. Mycket skratt hördes från oss under tiden…

Sedan hade vi en lektion – där vi pratade om när Jesus vandrade i öknen i 40 dagar och om hans upplevelser där. Vi pratade också om vad öken kan innebära för en själv, och om livets toppar och dalar.

Dagens bad blev efter den utsökta middagen, som bestod av potatisgratäng och rostbiff, var välbehövligt då vi blivit både frusna och svettiga idag. Det satt fint med jacuzzibad då! Vi fick sedan öva på massa sånger och psalmer, för att vi ska hänga med ordentligt på andakterna och kanske hinna lära oss vissa utantill till konfirmationen… eller för att hitta våra favoriter! Efter en andakt och kvällsfika somnade vi snabbt! Väldigt trötta efter gårdagen och den korta vandringen men även vädret och alla utmaningar insåg vi att vi inte har det så öken här uppe ändå. Bara när vädret inte är med oss, kanske.

Ha det bra!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 East. Bokmärk permalänken.