2014 Dag 7 -WEST- Midsommarlek, dop och disco!

Idag har vi pratat om dop, genomfört dop och firat midsommar. Dagen började med en god och näringsrik frukost och då märkte vi att vädret skulle nog kunna bli ett riktigt klassiskt midsommarväder och väldigt varierande! Och tänk så rätt man kan ha ibland! Vi har haft snö, hagel, blåst, regn och faktiskt sol!

Efter frukost hade vi en ganska lång lektion om dopet. Under denna lektion fick vi reda på dopets ursprung och uppbyggnad. Vi talade också en hel del om våra egna dop och vi fick göra en varsin doptavla där vi gjorde som ett collage med den information som vi fått av dem där hemma! Det var ju väldigt bra att vi pratade om dop eftersom vi efter lunchen skulle få vara med om tre konfirmanders dop.

Till lunch serverades lax och potatis, det var jättegott! Efter lunchen fick vi en stund på oss att klä oss ”lite finare”. Sedan samlades vi utanför matsalen, både East och West, och uppe i en sal i huvudbyggnaden gjorde ledarna i ordning så att vi kunde fira gudstjänst med dop!

Dopet inleddes med psalmen ”Du vet väl om att du är värdefull”. Dopet blev mycket vackert och stämningsfyllt och det blev en väldigt fin stund. När de tre dopkandidaterna väl var döpta sjöng vi ”Mysterium” där första strofen börjar ”I detta benådade ögonblick”- det var häftigt!

Ingen midsommar utan midsommarstång. Därför byggde vi en sådan alla tillsammans. Lite jobbigt men också roligt. När stången var klar och rest så följde många traditionella och otraditionella lekar och danser. Faktum är att de var så många att vi höll på och lekte i ca en och en halv till två timmar. KUL. Vädret varierade som sagt men alla var vid gott mod och vi hade riktigt roligt ihop!

Middagen bestod av 3-rätters middag; sill (äppel-kanel, löjrom, hjortronsvarianter) och potatis. Huvudrätten bestod av oxfile, klyftpotatis och bearnaisesås. Och till dessert och tillika dopfika blev det jordgubbstårta! Ojojoj vad gott!

Denna fantastiska midsommar avslutades med ett schysst disco!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 West. Bokmärk permalänken.