2014 Dag 6 -WEST- Skapelsen

I begynnelsen skapade Gud Himmel och jord…. och Gud såg att allt var gott.

Idag har vi arbetat med Skapelsens gröna pärla. Vi inledde dagen med andakt och tittade på Michael Jacksons video Earth song som handlar om hur vi skövlar och förstör vår skapelse.  Man kan inte låta bli att gråta en tår. Sevärd och tankeväckande video!

Sen var det dags för avfärd på dagens vandring, som gicks längst den brusande Vålån mot Vallbo. En liten by mitt bland bergen. Under vägen gjorde vi anhalter och läste ur bibelns skapelseberättelse.

Väl framme i Vallbo låste vi själva upp det fina kapellet och åt vår medhavde matsäck. Djungeltrumman gick i byn och kyrkvärden kom ilande för att kolla läget och för att undersöka vilka gäster som var på besök.

Blöta och trötta efter dryga två timmars vandring smakade den medhavda lunchen väldigt bra med kycklingklubbor, mackor och choklad mm.  Några av konfirmanderna övande sig i att predika i predikstolen…kanske har vi några blivande präster i konfirmandgruppen?!

Innan avfärd lekte vi en massa kul lekar för att få upp värmen och för att ha lite skojsigt tillsammans. Efter att vi vänt hemåt stannade vi upp längst den brusande ån med en fantastisk utsikt över Ottfjället.  Där vi hade lite frågesport kring allemansrätten och miljöarbete i världen.  Vandringen var ca 14 km och tog ca 4, 5 timmar. Friskt och skönt trots att det regnade och gruppen är fantastiskt bra. Inget gnäll och nästan bara glada och pigga miner trots lång och regnig tur.

Efter middagen lekte vi orättvisa lekar, för att visa på den verkliga orättvisan som råder i världen där vissa får allt medan andra inte får nåt. Sen var det andakt, kvällsfika, nattning med kvällssång och hopp i säng. Tror faktiskt det blir lugnt i West-korridoren ikväll!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 West. Bokmärk permalänken.